Cultuur in zicht 2007

Een dag vol workshops, presentaties, ontmoetingen en voorstellingen. Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) organiseert voor de derde keer ‘Cultuur in Zicht’, een cultureel verwenarrangement voor het onderwijs en de Overijsselse makers van kunst, cultuur – en erfgoededucatie. Cultuur in Zicht vindt plaats op woensdag 9 mei 2007 van 12.00 tot 20.00 uur in Zwolle.

De dag is bedoeld voor leerkrachten uit het primair onderwijs, docenten uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs, culturele commissies, beleidsambtenaren, kunstenaars en medewerkers van cultuurinstellingen en gezelschappen. Het doel is om elkaar te ontmoeten, te informeren en te enthousiasmeren. Aanmelden kan nog tot en met 7 mei op www.kco.nl. Op deze site is ook het volledige programma te zien. Dertig workshops, veertig presentaties op de informatiemarkt en avondvoorstellingen van Theater Gnaffel en improvisatietheater Piranha.

Dit jaar is het aanbod groter en breder dan voorgaande jaren. Tijdens het plenaire programma zal de nieuwe gedeputeerde voor Cultuur van de provincie Overijssel aan 88 leerkrachten het diploma Interne Coördinator Cultuureducatie uitreiken. De leerkrachten hebben geleerd om cultuureducatie op schoolniveau te implementeren en hebben fundamenten gelegd voor een lokaal cultuurnetwerk. Ook wordt tijdens Cultuur In Zicht de nieuwe website van de Cultuurklapper, www.cultuurklapper.nl,  gelanceerd en geeft communicatiestrateeg dr. Susanne Piët een presentatie over de profilering van cultuureducatie. Nieuw op het programma is de aandacht voor filmeducatie. Een gezamenlijke avondmaaltijd biedt de mogelijkheid om te netwerken.

Cultuur in Zicht 2006 was met 135 bezoekers zeer succesvol. KCO hoopt het dit jaar te overtreffen. Naast het primair onderwijs krijgt het voortgezet onderwijs, inclusief praktijkonderwijs, meer aandacht. KCO maakt dit jaar gebruik van verschillende locaties in Zwolle: Theater Odeon, het Papenstraattheater, het Fraterhuis, de Muzerie en Museum de Fundatie. Hierdoor zijn meer vierkante meters beschikbaar voor de informatiemarkt en is er ruimte voor meer workshops van Overijsselse makers en presentaties van culturele instellingen op de informatiemarkt.

Cultuur in Zicht 2007 op 9 mei, 12.00 tot 20.00 uur in Theater Odeon, Blijmarkt 25 te Zwolle. Meer informatie en aanmelden bij KCO, afdeling Cultuureducatie, telefoon (038) 425 03 06. Via de website www.kco.nl is de folder Cultuur in Zicht 2007 te downloaden en kan men zich aanmelden. De inschrijvingstermijn is verlengd t/m 7 mei 2007.

Artikel delen:

Reageer