Achtste Bartjens Rekendictee…reken uit je win(s)t!

Zwolle – Met de deelname van De Stentor, tien grote regionale dagbladen, Dagblad de Pers, het Financieele Dagblad en RTV Oost is het Bartjens Rekendictee uitgegroeid tot een nationaal evenement. De dagbladen, met een gezamenlijke oplage van ruim twee miljoen abonnees en de stichting (www.bartjensrekendictee.nl), zetten het dictee van 10 oktober tot 11 november een maandlang op hun websites. Ook scholieren en aankomende (reken)meesters en -juffen strijden tijdens de voorrondes tegen elkaar. Het Bartjens Nationale Rekendictee brengt het rekenonderwijs positief onder de aandacht door aantrekkelijke spelelementen te combineren met lastige hersenkrakers.

rekendictee.jpg

Van 10 oktober tot 11 november 2011 kan iedereen zich kwalificeren voor een felbegeerde plek in de finale op vrijdag 25 november, gehouden op Hogeschool Windesheim. Tientallen scholen en duizenden rekenwonders doen mee aan het internetdictee op de websites van tien regionale dagbladen, dagblad de Pers, het Financieele Dagblad, RTV Oost en Bartjensrekendictee.nl. Iedereen kan meedoen en de uitdaging aangaan om de beste te worden en zo een finaleplaats te bemachtigen. Alleen de beste en snelste deelnemers worden daarvoor uitgenodigd.

 

Deelnemers kunnen nu al vast oefenen met de rekensommen van vorig jaar. Iedereen kan op de website meedoen aan het online dictee. Voor de speciale voorronde voor scholen krijgen docenten de mogelijkheid t/m 20 oktober om hun school in te schrijven via www.bartjensrekendictee.nl/survey/deelnameformulier. Na inschrijving krijgen scholen een pakket toegestuurd waarmee ze klassikaal het dictee af kunnen nemen tussen 2 en 16 november. De beste leerlingen en studenten worden afgevaardigd naar de finale. Dit geldt overigens alleen voor PABO studenten en derdejaars scholieren HAVO / VWO van het Voortgezet onderwijs.

Vrijdagavond 25 november vindt in Hogeschool Windesheim in Zwolle de finale plaats van het achtste Bartjens Rekendictee. Marjolein Kool is ook deze keer weer de samensteller en presentator van de inmiddels landelijke rekenwedstrijd. Ze wordt onder meer geassisteerd door een juryteam o.l.v. schrijver, oud-politicus, ambassadeur en juryvoorzitter van het Bartjens Rekendictee, Jan Terlouw. Belangstellenden zijn van harte welkom op de publieke tribune, maar het is natuurlijk nog veel leuker om als deelnemer aanwezig te zijn. Dus waag een kans via de online internetvoorronde en maak kans op het felbegeerde Stentor Glazen Telraam en tal van andere mooie (spellen)prijzen.

Artikel delen: