Pianobroers Jussen in Mozartprogramma

Zwolle – De jonge pianobroers Lucas en Arthur Jussen staan internationaal volop in de schijnwerpers na het verschijnen van hun nieuwe CD, afgelopen september. De opname lijkt net zo’n succes te worden als de Beethoven-CD waarmee het duo in 2010 doorbrak en ‘platina’ scoorde. Het Orkest van het Oosten strikte de broers als solisten in een Mozartprogramma, dat 20 oktober in De Spiegel in Zwolle wordt uitgevoerd.

lucas_en_arthur_jussen.jpg

De debuut-cd van Lucas (1993) en Arthur Jussen (1996) met pianosonates van Beethoven werd in 2010 twintigduizend keer verkocht. Behalve een platina plaat leverde het de broers ook een vervolgcontract op bij het grote cd-label Deutsche Grammophon. Op hun kersverse tweede cd staat uitsluitend muziek van Schubert. De afgelopen weken traden de broers onder meer op in tv-programma’s als Pauw & Witteman en De Tiende van Tijl.

In het concert met het Orkest van het Oosten zijn Lucas en Arthur allebei solist in een pianoconcert van Mozart, waarin zij hun individuele virtuositeit kunnen laten horen. Samen soleren de broers in Mozarts concert voor 2 piano’s en orkest. Het Orkest van het Oosten zorgt voor de begeleiding en voert bovendien de Praagse Symfonie van Mozart uit. Dirigent is Jan Willem de Vriend.

Kaarten voor de concerten zijn verkrijgbaar via de website van het orkest: www.ovho.nl en via De Spiegel. Programma: Mozart: Pianoconcerten nr. 20 en 23, Concert voor 2 piano’s en orkest, Symfonie nr. 38 ‘Praagse’

Artikel delen: