Zwolle Zuid op Koninginnedag

 Ook dit jaar zal Zwolle Zuid op Koninginnedag weer in het teken staan van tal van Oranjeactiviteiten. Zo begint deze feestdag met een Optocht van Versierde Fietsen die eindigt bij sportpark ‘de Siggels’ aan de IJsselcentraleweg. Op de voetbalvelden van SVI gaat het Oranjefeest echter vrolijk verder met het Vlaghijsen (met daarbij het Wilhelmus door Kunst na Arbeid), de Ballonnenwedstrijd en diverse Kinderspelen.

We beginnen deze feestdag met de Optocht van Versierde Fietsen. De mooist versierde fietsen kunnen rekenen op een fraaie prijs, beoordeeld door een deskundige jury. De optocht wordt vergezeld door de ruiters van Ritsaert en Muziekvereniging Kunst na Arbeid. Om 09.45 uur vertrekt de optocht vanaf de Viersprong (Zwarteweg/ Schellerweg/ Grenslaan) in Schelle. Via de Zwarteweg gaat de stoet naar de Nieuwe Deventerweg om vervolgens via de Thorbeckelaan Ittersum in te trekken. Via de Troelstralaan en de Nieuwe Deventerweg gaat de optocht langs het Winkelcentrum Zwolle Zuid naar de Staatsmanlaan om rond 10.45 uur te eindigen bij het sportpark van SVI. Alle kinderen van Zwolle-Zuid kunnen meedoen aan de optocht (echter geen gemotoriseerde voertuigen). Van de Viersprong naar SVI is natuurlijk een grote afstand, het is dan ook mogelijk om tijdens de route in te stappen.

Nadat de optocht bij SVI is gearriveerd zal rond 10.45 uur de Nederlandse vlag officieel worden gehesen. Kunst na Arbeid speelt hierbij het Wilhelmus. Daarna is het tijd voor de grote Ballonnenwedstrijd (vorig jaar kwam de ballon van de winnaar uit de Eifel in Duitslandl!) en de Kinderspelen. Dit jaar kunnen de kinderen zich vermaken met nog meer spelletjes dan vorige jaren. Voor de kleinsten is er natuurlijk weer een ballenbak en een springkussen, en in het clubhuis is er ook nog een leuke show. Daarnaast kunnen ze smullen van pannenkoeken en ijs. Kortom, veel vermaak voor de kinderen zodat ook de ouders kunnen genieten van een prachtig Koninginnefeest.

De organisatie van de optocht en de Kinderspelen is in handen van de Activiteitencommissie van voetbalvereniging SVI. Zij hebben enkele jaren geleden de activiteiten voortgezet nadat het Oranje Comité Zwolle Zuid noodgedwongen moest stoppen. De activiteiten op Koninginnedag zijn (mede) mogelijk gemaakt door de donaties (bedrijven en particulieren), de Oranjecollecte (eind januari jl.), de inzet van tientallen vrijwilligers van de voetbalvereniging SVI, Kunst na Arbeid en Manage Ritsaert

Artikel delen:

Reageer