Kinderboekenweek gestart

Zwolle – De Kinderboekenweek begon traditiegetrouw met een feestmiddag voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar op woensdag 5 oktober in de bibliotheek in het centrum, waarbij o.a. bekende schrijvers als Caja Cazemier, Anna Woltz, Hans Post en Maren Stoffels te gast waren.

05-10-2011_opening_kinderboekenweek_2.jpg

Eva Peeters, de Zwolse vertegenwoordigster in de Senaat van de landelijke Kinderjury, heeft samen met één van de schrijvers de Kinderboekenweek geopend. Daarnaast waren er feestelijke activiteiten voor echte helden. Studenten van ROC Deltion verzorgden een actief programma voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

05-10-2011_opening_kinderboekenweek_4.jpg

05-10-2011_opening_kinderboekenweek_1.jpg

05-10-2011_opening_kinderboekenweek_3.jpg

In de Kinderboekenweek start de bibliotheek een bijzondere spaaractie: kinderen kunnen superhelden uit kinderboeken sparen. Deze superhelden worden uiteraard in een verzamelboek ingeplakt. Ieder kind dat lid is van de bibliotheek kan tijdens de Kinderboekenweek een verzamelboek en een pakje kaartjes gratis ophalen. Kinderen die tijdens de Kinderboekenweek lid worden van de bibliotheek, krijgen natuurlijk ook een verzamelboek. Voor de actie geldt, op = op! Door deel te nemen aan activiteiten of door veel boeken te lezen kan het verzamelboek compleet worden gemaakt.

De Bibliotheek Zwolle staat tien dagen bol van de activiteiten. Een kleine selectie: een superheldensurvival, een spannende speurtocht in de binnenstad, getiteld ‘Waar is Wally?’, de muzikale vertelvoorstelling ‘Durf jij in het reuzenrad?’ van schrijfster Anneke Scholtens, workshops mangatekenen en de gamecompetitie ‘Supergamer van Zwolle’. De Kinderboekenweek wordt afgesloten in theater Odeon de Spiegel met de voorstelling ‘Hoe verzint ie het toch allemaal?’ van kinderboekenschrijver Jacques Vriens. De bibliotheek werkt tijdens de Kinderboekenweek o.a. samen met Klim- en outdoorcentrum Yosemite, boekhandel Westerhof, Odeon de Spiegel theaters, ROC Deltion en Filmtheater Fraterhuis. Informatie over alle activiteiten, locaties en entreeprijzen is te lezen in de speciale flyer of op www.bibliotheekzwolle.nl. Reserveren van activiteiten wordt aangeraden, want vol = vol!

Artikel delen: