Dag van de Mantelzorg 2011

Zwolle – Mantelzorgers zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen professionele zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met de hulpbehoevende. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Daarom worden voor Zwolse mantelzorgers op donderdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, leuke activiteiten georganiseerd.

Er zijn diverse programma’s gepland: voor kinderen die zorgen (8 tot en met 12 jaar), voor jonge mantelzorgers (12 tot en met 18 jaar) en voor volwassenen. Alle mantelzorgers zijn welkom in EQUIPE Meetings & Events in het Zwolle-stadion. De volwassen mantelzorgers krijgen een gevarieerd programma aangeboden met verschillende workshops en activiteiten. Bijvoorbeeld Indiaans dansen, een kennismaking met mindfullness, sprookjes tekenen, smartlappen zingen, Louche-posters schrijven, keramiek schilderen, salsadansen en nog veel meer. Ook wordt er door het Thomashuis lotgenotencontact verzorgd. Bovendien is er een stamppotbuffet. Aanmelden is noodzakelijk.

Steunpunt Informele Zorg organiseert in Zwolle op of rond de Dag van de Mantelzorg jaarlijks een activiteit in samenwerking met andere Zwolse organisaties uit de zorgbranche. Dit jaar vormen de activiteiten op 10 november bovendien de afsluiting van een jaar lang extra aandacht voor mantelzorg vanuit de gemeente Zwolle. Zwolle wil met extra communicatie over het onderwerp, zoals artikelen op de website van de gemeente en publicaties in diverse media, meer erkenning en herkenning voor mantelzorg creëren.

Het uitstapje voor mantelzorgers is kosteloos. Alleen parkeren op het terrein bij het Zwolle-stadion kost 5 euro per auto. Aanmelden is wel verplicht en kan door te bellen met Steunpunt Informele Zorg, (038) 422 52 00, of via het online formulier op www.informelezorgzwolle.nl. De kinderen en jongeren worden rechtstreeks door de organisatie benaderd. Jongeren die nog niet bekend zijn met de organisatie, maar wel voor iemand zorgen en graag meedoen aan de activiteiten, kunnen zelf contact opnemen met Steunpunt Informele Zorg.

De landelijke Dag van de Mantelzorg wordt sinds de jaren negentig georganiseerd en heeft als doel mantelzorgers in het zonnetje te zetten en bij te dragen aan de her- en erkenning van mantelzorg.  

EQUIPE opende een jaar geleden het event centre in het Zwolle-stadion. Daar worden allerlei bijeenkomsten gehouden. Van evenementen tot vergaderingen en van presentaties tot feesten. Op 10 november worden de Zwolse mantelzorgers ontvangen door het team van EQUIPE. De organisatie van de Dag van de Mantelzorg bedankt EQUIPE voor de gastvrijheid.

 

 

Artikel delen: