‘Waterman’ Henk Schuurman geridderd

Kampen/Zwolle – Secretaris-directeur ir. H.J. Schuurman is op woensdag 5 oktober tijdens zijn afscheidsreceptie van Waterschap Groot Salland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In de Kamper Stadsgehoorzaal ontving hij de onderscheiding uit handen van burgemeester Koelewijn voor zijn professionele en maatschappelijke verdiensten, met ‘water’ als rode draad.

ridderon-henk20schuurman.jpg

Schuurman speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van Groot Salland van fusiewaterschap (1997) tot professionele organisatie met duidelijke kernwaarden. Zijn overtuiging is dat het waterschap er voor de burgers is en dat het dat als organisatie voortdurend moet waarmaken. Die overtuiging bracht hij over op de medewerkers en daarmee was hij één van de belangrijkste cultuurdragers van het waterschap.

In de totstandkoming van het belastingkantoor Lococensus (recent gefuseerd met Tricijn) heeft hij als voorzitter van het directeurenoverleg een doorslaggevende rol gespeeld. Ook maakte hij zich onder andere sterk voor duurzaam inkoopbeleid van overheden en ontwierp hij afwateringstelsels in Mozambique en Maputo.

Rode draad in het handelen van Schuurman was het altijd zoeken naar samenwerking om van daaruit optimale resultaten te bereiken. Daarbij ging het hem niet alleen om het belang van de eigen organisatie, maar vooral om het maatschappelijke belang. Dit uitte zich niet alleen in zijn werk bij het waterschap, maar ook in zijn inzet voor diverse maatschappelijke organisaties.

Secretaris-directeur Schuurman maakt nu op 63-jarige leeftijd gebruik van de FPU-regeling. Per 1 oktober is hij opgevolgd door mevrouw E. de Kruijk (1958). Zij werkte daarvoor als adjunct-directeur bij Waterschap Vallei en Eem in Leusden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Henk van harte! Koester de plattegrond van NW-Overijssel die ik in 1999 van je kreeg (met bijbehorend verhaal) en de vele goede herinneringen. Het ga je goed!!


    ⚠️ Meld

  2. Er worden nogal eens wat lintjes uitgereikt in den lande ik vind dat je vandaag de dag iedere hardwerkende burger wel zo,n lintje kunt geven want we dragen er allemaal aan bij om het dikke salaris van de lintjes dragers te betalen


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.