Uitreiking eerste Kunstenmakerspas

Zwolle – Wethouder Nelleke Vedelaar heeft vanmiddag in de Zwolse binnenstad de eerste Kunstenmakerspas uitgereikt aan een groep jonge kunstenmakers van Kunstencentrum Muzerie.

06-10-2011_kunstenmakerspas_bij_pipoos_3.jpg

De Kunstenmakerspas zorgt ervoor dat alle kinderen (tot 12 jaar) die bij Muzerie de veters uit hun schoenen dansen, muziek leren spelen, zingen, acteren of beeldende kunst maken, ook buiten hun cursus om gestimuleerd worden om zich creatief te ontplooien en in cultuur te participeren.

06-10-2011_kunstenmakerspas_bij_pipoos_1.jpg

06-10-2011_kunstenmakerspas_bij_pipoos_2.jpg

Voor de deur van één van de twintig deelnemers overhandigde de wethouder vanmiddag symbolisch een levensgrote pas waarop zij zèlf was afgebeeld. Daarbij vertelde ze dat zij ook kunstenmaker is. “Ik zing in een band. Toen ik laatst een microfoon moest kopen en zag hoe duur die was, had ik zelf ook graag zo’n kortingspas gehad! Wat een goed initiatief van Muzerie om kunsteducatie te verbinden met instellingen en middenstand in Zwolle”.

Op vertoon van de pas krijgen kinderen korting bij theaters en musea maar ook bij winkels voor danskleding, muziek of bijvoorbeeld hobbymaterialen. De pas wordt niet alleen in Zwolle geïntroduceerd maar ook in Hardenberg, Ommen en Dalfsen. Deelnemende bedrijven en instellingen zullen te herkennen zijn aan een speciale Kunstenmakerspas raamsticker.

Artikel delen: