Landelijke primeur van Bokbier Introductie

Zwolle – Een bonte stoet van paardenkarren, blaaskapellen en een stadsomroeper liet op donderdag 6 oktober weten dat er in Zwolle weer bokbier wordt geschonken. Raspaarden van Grolsch, Palm en Heineken liepen een verschillende route langs 28 kroegen in de binnenstad, waar deelnemers hun eerste ‘bokje’ van het jaar mochten proeven. Primeur voor Zwolle is dat het dit jaar de eerste stad is in Nederland waar het bokbier mag worden geschonken.

bokbier_2011-110.jpg

Om 17.00 werd het bokbier traditioneel van een schip op de kade van het Rodetorenplein gehesen. Vervolgens begonnen de drie verschillende ‘kroegentochten’, waar bij elk café het bier van de nostalgische wagens werd geladen en stadsomroeper Peter Vader de introductie officieel maakte. Bij de verschillende kroegen konden liefhebbers genieten van een bokbiertje met bijpassende hapjes.

bokbier_2011-33.jpg

bokbier_2011-54.jpg

bokbier_2011-160.jpg

Meer foto’s bij ‘lees verder’…..

bokbier_2011-76.jpg

bokbier_2011-11.jpg

bokbier_2011-136.jpg

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Gilroy niet zo kritisch over de SP want ze doen goed werk en komen veelal op voor de zwakkeren in onze samenleving en dat kun je niet van alle andere politieke partijen zeggen.


  ⚠️ Meld

 2. Dan heb je P. Vader nog niet bij FC Zwolle gezien in zijn clownsjas. Dat was tot 4 jaar terug nog leuk. Tijd voor vernieuwing.


  ⚠️ Meld

 3. @gilroy, ik ben al jaren niet meer actief bij de SP en was niet aanwezig want ik moet overdag werken bij een ingenieursbureau en ’s avonds had ik ook andere dingen te doen.


  ⚠️ Meld

 4. Ik heb me de Steenbrugge Abdijbok goed laten smaken.
  6 biertjes voor 6 euro was ook een hele schappelijke prijs!

  En dan op 1 december weer de Dobbel Palm indronk. 😀


  ⚠️ Meld

 5. @Assendörper, ik wil absoluut geen spreekbuis van ons gemeentebestuur worden hoor, haha en Ingrid, ik denk niet dat onze stadomroeper op de loonlijst van de gemeente Zwolle staat hoor.
  Het is overigens heel twijfelachtig of de stad Zwolle in het verre verleden stadomroepers had, je leest er niets van in de stadsrekeningen.


  ⚠️ Meld

 6. Van Wiki

  Sinds 1995 is in het Overijsselse Zwolle ook een stadsomroeper actief, Peter Vader. Hij is officieel benoemd door de toenmalige burgemeester Jan Franssen.

  Tot hoever ben je teruggegaan in het controleren van de gemeentelijke Jaarrekening, Observer?:)


  ⚠️ Meld

 7. Dat valt me een beetje van je tegen Observer. Je kent onze stad toch immers zo goed? Je kunt dan meteen de negatieve kanten aan de orde stellen. ;D


  ⚠️ Meld

 8. @dame,
  zelfs in 1995 liepen de mensen al niet meer in Lodewijk de 14e kleding met rushes aan de manchetten hoor.
  Lees het standaardwerk over de geschiedenis van Zwolle van Jan ten Hove maar eens door.
  Ps, de ouderen zullen het nog wel weten, in de 50/60er jaren van de vorige eeuw reed Wim Buurlage met zijn Volkswagen-kever met luidsprekers op het dak de stad door om aankondigingen te doen, ook namens het gemeentebestuur, hij zat dan achter het stuur met een microfoon voor zn mond.
  Jaja dat was de moderne tijd, dus niks geen geroepetoeter door een koperen trechter;);)


  ⚠️ Meld

 9. @Dame,
  Carnavalesk? ja, onze stadsomroeper manifesteert zich dan ook overwegend in carnavaleske en Horeca-achtige omstandigheden.
  Maar ach, iedereen mag voor mij z’n eigen ding doen hoor, maar inderdaad, als je zogenaamd de Zwolse geschiedenis levend wilt houden moet je het wel historisch verantwoord doen.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.