Cursus in Zwolse synagoge over boek van Meir Shalev

Zwolle – Op drie woensdagavonden in november en december wordt in de synagoge van Zwolle een cursus georganiseerd over het boek ‘De Bijbel nu’ van de bekende Israëlische schrijver Meir Shalev

Meir Shalev levert in zijn boek een verfrissende kijk op de oude bijbelverhalen. De bijbelse figuren zijn door de traditionele uitleg vaak gemaakt tot heiligen en brave zielen, maar Shalev prikt er op een ironische en toch liefdevolle toon doorheen om weer echte mensen van hen te maken. Ze hebben menselijke tekortkomingen en streken, die we tot op de dag van vandaag om ons heen of bij onszelf kunnen herkennen. Op die manier bewijst Shalev hoe actueel de eeuwenoude bijbelverhalen zijn. Na een inleiding over Shalev en zijn werk wordt zijn commentaar op twee bijbelverhalen, en op de rabbijnse verklaringen daarbij, besproken.

Meir Shalev schreef naast ‘De Bijbel nu’ veel andere romans, zoals ‘De vier maaltijden’ en ‘Een duif en een jongen’ (beide in het Nederlands vertaald). De cursus wordt verzorgd door drs. Ruben Verhasselt, de Nederlandse vertaler van het werk van Shalev. De cursus is bedoeld voor ieder die belangstelling heeft voor de joodse uitleg van de Bijbel en/of kennis wil maken met het werk van Meir Shalev. De besproken teksten worden op de avonden aan de deelnemers uitgereikt. De cursus vindt plaats op de woensdagavonden van 9 en 23 november en 7 december van 19.30-21.30 uur. Voor meer informatie en voor inschrijving op de cursus kan men terecht op de website van Stichting Judaica: www.judaica-zwolle.nl .

Artikel delen: