Nieuwe editie Blizzurd in Hedon

Zwolle – Dé Dubstep & Beats Beyond party van Zwolle en hele wijde omstreken is terug met een nieuwe editie op zaterdag 15 oktober in Zwols poppodium Hedon. De line-up bestaat ditmaal uit de rijzende ster Swindle, het Tilburgse hiphop duo Boef en de Gelogeerde Aap, de Rotterdamse Halp en vaste waarden Giographic en Pauluz.

Rijzende ster Swindle komt vanuit Groot Brittanië om het Blizzurd-publiek te serveren op een dampende set vol Dubstep en Grime. Vanuit de Underground, Grime en Hiphopscene wist multitalent Swindle een groot publiek aan te spreken, resulterend in een groeiende vraag naar zijn mixtapes. En met succes; zo speelde The 140 Mixtape hem in de kijker bij diverse radiostations, ontving hij de titel van Best Newcomer (Touch Magazine) en kreeg de man een contract bij het Duitse label AD82 Productions. Dit jaar bracht Swindle nog de Playground EP uit op het Amsterdamse Rwina records.

Boef en de Gelogeerde Aap (FTG) stonden al eerder vol bravoure op een editie van Blizzurd en keren deze editie keihard terug, als Echte Helden. Vanuit een kamertje in Tilburg experimenteerde de mannen met innovatieve beats welke in korte tijd uitgroeiden tot een arsenaal van vooruitstrevende rauwe tracks, compleet met zeer harde basslines en strakke drumpatronen. Begin dit jaar verscheen het debuutalbum Wij Zijn, waar o.a. de meesterlijke track Echte Helden van afkomstig is. Dat de mannen hard gaan moge duidelijk zijn, afgelopen zomer gingen Boef en de Gelogeerde Aap flink tekeer op Lowlands, om vervolgens Blizzurd weer te vereren met een optreden.

Giographic is vaste waarde van Blizzurd en voelt de sfeer als geen ander. In een enkele handomdraai smeedt hij als een vakman dubstep, funk en drum ’n bass tot weergaloze sets. Rotterdamse beat-tovenaar Halp staat op zijn beurt garant voor een reeks fijnzinnige bleeps en melodieën gedreven door heerlijk zware bassen. Uiteraard zou Blizzurd niet compleet zijn zonder Pauluz welke de gaten vult met zijn eigenzinnige beats. Ruimte maken noemt hij dat.

Host van de avond is de enige echte Rico, visuals zijn in handen van James Lost.

BLIZZURD
Line-up: SWINDLE (UK) / BOEF EN DE GELOGEERDE AAP (FTG) / HALP / GIOGRAPHIC / PAULUZ /
Host: RICO (FTG) – visuals: JAMES LOST
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 15 oktober Open : 22:00 uur
Aanvang : 22:00 uur
Entree : € 10,00 (vvk) – € 12,50 (deur) (excl. € 1,- servicekosten)
Minimum Leeftijd : 16+ Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen: