Zwolse formatie Rosa Sky in theater Odeon

Zwolle -De Zwolse formatie Rosa Sky presenteert vol trots haar tweede cd All around us op zaterdagavond 29 oktober in theater Odeon in Zwolle. De nieuwe cd bevat maar liefst dertien songs, alles eigen materiaal zowel qua tekst als compositie. De CD wordt in eigen beheer uitgebracht.

All around us is in Maart 2011 opgenomen op locatie, in ‘de School van Frieswijk’ nabij Deventer. Een locatie die al in de Middeleeuwen bekend stond als een pelgrimsplek. De goede sfeer en prachtige omgeving hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het eindproduct. Voor de opnames is gebruik gemaakt van de mobiele studio van singer/songwriter Martin van der Vrugt. In één weekend zijn de songs ‘live’ in hooguit twee takes opgenomen. Hierdoor werd de ‘live-sound’ behouden en de opnames ademen de sfeer en akoestiek uit van de School van Frieswijk.

Het authentieke geluid van de band is door dit proces en deze locatie volledig tot haar recht gekomen. Rosa Sky’s eerste cd Sweet Surrender (2009) is destijds goed ontvangen, maar All around us overtreft alles. Rosa Sky is een overwegend akoestische band. De muziekstijl kan worden omschreven als Americana, New Folk of Pop. De nieuwe cd bevat zowel fragiele luisterliedjes met soms een jazzy feel, maar ook de wat rauwere, stuwende akoestische songs. Juist deze mix en de verhalende kracht van de teksten kenmerken Rosa Sky. Sinds een half jaar versterken slagwerk en percussie de basisformatie.Op All around us zijn bovendien enkele cello partijen ingeweven. Op de facebookpagina van Rosa Sky zijn enkele fragmenten te beluisteren of kijk: http://youtu.be/k0CgYLXZW-A   

All around us wordt 29 oktober a.s.in theater Odeon te Zwolle gepresenteerd. Deze avond passeren alle stukken van de cd de revue en naast de vaste formatie geven alle gastmuzikanten ook acte de presènce. Arjan Brandsma, een jonge singer-song writer, verzorgt het voorprogramma. Rosa Sky bestaat uit Nicole Schouten (zang, blues harp), Ben Jasink (gitaar), René Holthuis (gitaar, lapsteel) en Henk Mellema (bas en zang). Gastmuzikanten zijn Jan Willem ten Brinke (slagwerk en percussie), Ilse Gerritsen (cello) en Martin van de Vrugt (slide gitaar).

Cd presentatie Rosa Sky
Datum: 29 Oktober 2011, aanvang 20.15 uur
Locatie: Odeon Dommertholtzaal, Zwolle.
Entree: €10,-
Voor aktuele informatie: www.facebook.com/RosaSky
Kaarten zijn te bestellen door een e- mail te sturen naar: rosasky@xs4all.nl. Vermeld bij bestelling uw naam. Op de avond zelf zijn kaarten aan de kassa te koop, indien nog beschikbaar. Reserveren wordt aanbevolen.

Artikel delen: