Inspiratieweek laat studenten kennis maken met praktijk

Zwolle – “We willen de niveau 1-studenten van Deltion een beeld geven van de praktijk”, begint Nienke Boom, leraar START.Deltion. De Inspiratieweek, van 10 tot en met 14 oktober, laat de studenten kennis maken met de praktijk, waar ze voor opgeleid worden. In de Inspiratieweek bezoeken zij diverse bedrijven in Zwolle en omgeving of komt het bedrijfsleven op school.

logo_deltion.jpg

“We doen dit voor de studenten om ze voor te bereiden op wat zij van hun toekomstige baan kunnen verwachten. Ze komen van zeer uiteenlopende scholen en mogen bij ons na de herfstvakantie op stage.” vertelt Nienke. Tijdens de Inspiratieweek nemen ze letterlijk een kijkje in de keuken bij onder andere; Stadsbakker Zwolle, Motel Het Zwartewater Zwartsluis, Zandhove, Bloedbank, Scania, Bristol en ze gaan op bezoek bij botterbouwers in Elburg. Maar ook op school is er voldoende te beleven: een Italiaanse pizzabakker uit Zwolle gaat met de studenten pizza’s maken en de chef-kok van Tante Pos uit Ommen gaat lunchgerechtjes met ze maken. Nienke: “Dit is het derde jaar dat we dit organiseren en studenten vinden het vooral heel gaaf.”
Deltion biedt alle mbo niveau 1-opleidingen aan via START.Deltion. Deze opleidingen worden uitgevoerd via de methodiek ‘natuurlijk leren’. De opleidingen zijn bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar, maar ook voor volwassenen.

Artikel delen: