Werkzaamheden aan Marsweg en Hortensiastraat

Zwolle – Van maandag 10 oktober tot en met zaterdag 15 oktober vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Marsweg, vanaf de Hortensiastraat tot aan de Ittersumallee, en de kruising van de Hortensiastraat met de Marsweg. Vanwege deze werkzaamheden zijn de Marsweg, de kruising Hortensiastraat – Leo Majorlaan – Wethouder Alferinkweg en de kruising Marsweg – Gerenweg – Ittersumallee in deze periode tussen 19.00 uur en 6.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Overdag zijn de wegen en kruisingen wel begaanbaar.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen van de bestaande asfaltlaag, het opnieuw asfalteren van de rijbaan, het aanbrengen van detectielussen voor de verkeerslichten en het aanbrengen van nieuwe markering.

Vanwege de asfalteringswerkzaamheden wordt het verkeer vanuit Heino richting het centrum van Zwolle, omgeleid via Ceintuurbaan, Leo Majorlaan en Wipstrikkerallee. Het verkeer vanuit Wijhe richting het centrum van Zwolle wordt omgeleid via IJsselallee en Veerallee. Alle omleidingen worden door middel van borden aangegeven. De Hortensiastraat is tijdens de werkzaamheden alleen te bereiken via Deventerstraatweg en de Wethouder Alferinkweg. Fietsers behouden doorgang over het fietspad, dat parallel gelegen is aan de Marsweg.

Van 17 oktober tot en met 21 oktober worden de werkzaamheden afgerond. Onder andere wordt de berm opnieuw ingericht. Het verkeer heeft hier enige hinder van omdat de rijbanen om veiligheidsredenen versmald worden. De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van onverwachte (weers-) omstandigheden.

Artikel delen: