Gedichten aan de Melkmarkt

Zaterdag 28 april a.s. zal het Stedelijk Museum Zwolle gevuld zijn met gedichten! In samenwerking met de LAZ en de Bibliotheek Zwolle wordt dan de eerste editie van Gedichten aan de Melkmarkt gepresenteerd.

Vanaf 20.00 uur zullen de volgende dichters zich presenteren. Jean Pierre Rawie, H. Bernlef o.a. schrijver van het boekenweekgeschenk 2008, Neeltje Maria Min, Hagar Peeters, Paul Gellings, Atte Jongstra en de nieuwe Zwolse stadsdichter Lenze Bouwers. Daarnaast is er ruimte en aandacht voor aanstormend dicht talent. Deze zullen zich presenteren in het auditorium. Een aantal bekende Zwollenaren zullen hun favoriet gedichten voorlezen.

Op twee locaties zijn de gedichten te horen in het centrale trappenhuis en in het auditorium. De avond wordt geopend door de nieuw benoemde stadsdichter van Zwolse Lenze Bouwers. In de hal van het museum zijn de volgende boekhandelaren aanwezig Waanders boekverkopers, Westerhof en Goedhart. Hier is tevens gelegenheid om werk van de dichters/schrijvers te kopen en te laten signeren.

Artikel delen:

Reageer