SP: dwing wijkvereniging niet financieel centra op te geven

Zwolle – de fractie van de SP in de gemeenteraad van Zwolle wil een toezegging van het gemeentebestuur dat het nieuwe financieringsstelsel voor wijkaccommodaties niet zal leiden tot sluiting van wijkaccommodaties. De SP zal hiertoe bij de raadsvergadering maandag een motie indienen.

SP 3.jpg

De SP is van mening dat de bestaande 14 wijkcentra een goede dekking voor de stad bieden en dat er in principe geen wijkcentra dient te verdwijnen. In het nieuwe beleid stelt het stadsbestuur voor om maatschappelijke instellingen samen te voegen om zo winst te behalen.

SP raadslid Frank Futselaar: ‘De wethouder heeft ons toegezegd dat op het totale budget van wijkcentra niet gekort gaat worden. Dat is goed nieuws, want de meeste wijkcentra zijn juist gebaat bij een investering. Door het nieuwe stelsel zal het geld wat beschikbaar is op een andere wijze worden verdeeld. De wethouder kan echter geen garantie geven dat er geen wijkcentra hoeven te sluiten. Waar de SP nu voor wil waken is dat het nieuwe financieringsstelsel geen enkele wijkaccommodaties dwingt om haar deuren te moeten sluiten. Voor het functioneren van een wijkcentrum is een eigen dak boven het hoofd cruciaal.’

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Nou Wichert het begint vaak met een kleine bezuiniging en op een get. en moment moet er door een tekort zo,n wijkcentrum gesloten worden.Vind dat deze centrums voor veel mensen die het moeilijk hebben een sociale functie hebben .Als deze centrums in de wijk wegvallen hebben die mensen geen vertier meer waar ze zich eenbbeetje kunnen vermaken.


    ⚠️ Meld

  2. Volgens onze wethouder Nelleke Vedelaar komen er geen mensen in de kou te staan door sluitingen van wijkaccomodaties en ondanks dat ik bij een oppositie partij zit heb ik daar het volste vertrouwen in.Alleen Rembrand10 sluit ,omdat daar nauwelijks gebruik van wordt gemaakt .


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.