Berkum in Drachten naar eerste winst

Drachten – VV Berkum heeft in de uitwedstrijd bij mede-hekkensluiter Drachtster Boys de eerste overwinning in dit seizoen binnen kunnen halen. In een wedstrijd waarin de gastheer bijna een half uur met negen man verder moest werd het 0-2 voor Berkum, dat daarmee wat afstand kon nemen van de onderste plaatsen in de Hoofdklasse C.

drachten_1-rz.jpg

“Op onze inzet was nu eens niets aan te merken en in de tweede helft zijn we geen moment in de problemen geweest, ook niet voordat bij Drachten de kaarten vielen. Het had toen 0-3 of 0-4 moeten worden, we zijn zeker vier keer alleen voor de keeper gekomen,” analyseerde Berkum-coach Roeland ten Berge na afloop.

drachten_6a.jpg

drachten_12q.jpg

In de eerste helft werden er op het lastig te bespelen en gladde veld aan beide kanten heel wat fouten gemaakt. Berkum voetbalde iets beter maar creëerde in eerste instantie nauwelijks kansen en bij de thuisclub was opvallend dat er vanaf het begin met een behoorlijke fysieke inzet werd gespeeld. Toen aanvaller Jelle Teitsma na een minuut of 20 van achteren fors inging op Berkum-verdediger Dirk Muis werd scheidsrechter Elissen dat te gortig en Teitsma kreeg een meer dan verdiende gele kaart. Zo’n vijf minuten voor rust kwam Berkum op voorsprong toen Kassim Bizimana het strafschopgebied binnen kon trekken maar hij onderuit werd gelopen. Hoewel het een wat zware straf leek was de arbiter onverbiddelijk: penalty. Aanvoerder Marc van der Meulen kweet zich van dat karwei en hoewel keeper Eelke Kooistra de bal nog kon aanraken was dat onvoldoende om Marcs inzet te keren: 0-1.

Nauwelijks vijf minuten na de hervatting vestigde Teitsma weer de aandacht op zich met een forse overtreding, ditmaal op Dennis Horstman, en na een tweede gele kaart kon de Friese spits de kleedkamer opzoeken. Een kwartiertje later onderging collega-aanvaller Hedzer Prins, die in de eerste helft al geel had gekregen, hetzelfde lot. De Drachtense spits maakte, nota bene op de middellijn, een volkomen onnodige overtreding tegen Boy Boeloerditi. Ook Prins kon toen naar de kant, zodat Drachtster Boys de laatste 25 minuten met negen man verder moest. Dat leidde al snel tot het voor de Zwollenaren gewenste resultaat. Nadat Kassim Bizimana eerst op keeper Eelke Kooistra strandde ging de Friese sluitpost in de 70e minuut opzichtig in de fout. Kassim wist daarvan te profiteren en daarmee scoorde hij zijn eerste Berkum-goal van dit seizoen. De kansen waren daarna, niet onbegrijpelijk, voor de Zwolse ploeg en met name invaller Youp Kok leek de voorsprong een aantal keren uit te kunnen breiden. Keeper Kooistra wist die inzetten echter allemaal onschadelijk te maken.

“De drie punten die we hebben gehaald geven vertrouwen. Alleen wat betreft het de ballen erin schieten moet het nog beter,” vond Berkum-coach Ten Berge. Door deze eerste overwinning is zijn ploeg niet alleen Drachtster Boys op de ranglijst gepasseerd maar ook Urk en Nunspeet, al zijn de verschillen in deze fase nog erg klein. Volgende week wacht voor Berkum de thuiswedstrijd tegen VVOG.

Drachtster Boys-Berkum, 8 oktober 2011 Eindstand: 0-2 (0-1) Doelpuntenmakers: 40. Marc van der Meulen (0-1) (penalty), 70. Kassim Bizimana (0-2) Gele kaarten: Dirk Muis (Berkum) Rode kaarten: Jelle Teitsma (2 x geel), Hedzer Prins (2 x geel) (beiden Drachtster Boys) Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Jesper Beunk, Frank Hoolsema (83.Arjen Westrik), Marc van der Meulen, Kassim Bizimana (77. Youp Kok), Boy Boeloerditi (77. Felix Hermsen), Chris van der Meulen

Opstelling Drachtster Boys: Eelke Kooistra, Paul de Jong, Martijn Groenewold, Peter Jansen Klomp, Jacob Bras, Jelmer Mullender (71. Pieter Jelle de Jong), Joel Wagenaar (60. Jan Stoker), Said Hassan, Jelle Teitsma, Martijn Liefers, Hedzer Prins

Artikel delen: