Gelijkspel voor Be Quick ’28

Zwolle – Be Quick ’28 speelde zaterdagmiddag gelijk tegen het Harderwijkse Zwart Wit. Na een moeizame eerste helft, kwam Be Quick na de rust alsnog langszij. Het zevende competitiepunt is daarmee binnen. Met Sander Bolt lijkt de ploeg meteen een nieuwe goalgetter in de gelederen te hebben.

Een punt dus. Gefundenes fressen of een bittere pil? Bert Hendriks: “Ik kan leven met een punt, maar na zo’n tweede helft  voelt het toch als twee verloren punten.” Twee verloren punten. Daar ziet het op deze frisse middag in Harderwijk aanvankelijk niet naar uit. Hendriks: “Ze lieten ons het spel maken en daar hadden we moeite mee. Bij balverlies zakte de tegenstander snel terug. We hadden echt moeite om een bres in de verdediging te slaan. Jordy Hendriks krijgt een kans, maar dat was het wel zo’n beetje.” Tegen de rust loopt Be Quick zelfs nog tegen een achterstand op. “Een vrije trap vanaf de middellijn wordt achter onze verdediging gelegd en die nummer tien (Bart Mous, GG) legt hem er zo in. Kom je echt onnodig  met 1-0 achter. Staat de verdediging even niet op te letten. Zo’n zelfde tegendoelpunt hadden we ook al bij Go Ahead Kampen.”

Na de thee komt Be Quick met frisse koppies en gestaalde spieren de kleedkamer uit. Hendriks: “We deden er een schepje bovenop, waren energieker dan voor de rust. Hierdoor drukten we de tegenstander veel meer terug op eigen helft.” En de ploeg krijgt kansen. Een kopbal van Bram Horstman treft nog geen doel, maar in de 79e minuut is het Sander Bolt die de 1-1 in de touwen werkt. Het is alweer het vierde seizoensdoelpunt van Bolt en hij kan inmiddels als scorende speler worden aangemerkt. Aan het einde van de wedstrijd lijkt er voor de Zwolse ploeg nog meer in het vat te zetten. Hendriks: “Even later gaat Adil Saadan alleen op de keeper af, maar hij schiet de bal tegen de keeper op. Ja, dat is dan echt even jammer.” Hiermee eindigt het treffen in Harderwijk in een gelijkspel en Be Quick handhaaft zich daarmee in de middenmoot.

Opstelling Be Quick: De Gram, Eerden, Jordy Hendriks, Joram Hendriks , Horstman, Van den Berg, Bolt, Oosterhof, Akloud (70. Nijburg), Buimer, Shimeri (46. Saadan).

Artikel delen: