Weergoden zijn UnicefLopers Zwolle goed gezind

Zwolle – Afgelopen vrijdag hebben ruim 550 kinderen meegedaan aan de 15e editie van de sponsorloop voor Unicef. Dit deden ze in Park Weezenlanden waar een tweetal parcours waren uitgezet. De kinderen kwamen van negen verschillende scholen uit Zwolle. Samen hebben ze een mooi bedrag van 23.000 euro bijeengelopen.

unicefloop_zwolle_7_oktober_2011_00007.jpg

 
Kinderen van negen Zwolse scholen zijn erop uit getrokken om sponsors te zoeken. Buren, familie en kennissen konden de kinderen sponsoren per gelopen rondje of voor een vast bedrag. De Wingerd, De Vrije School, De Morgenster, De Octopus, De Schatgraver, De Ark, De Oosterenk, Het Mozaïek en De Emma zijn de scholen die mee hebben gelopen. Na een regenachtige ochtend en middag kon oud Elfstedentochtwinnaar Reinier Paping onder droge omstandigheden het startschot geven. Daarna holden de kinderen een half uur lang de benen uit het lijf.

unicefloop_zwolle_7_oktober_2011_0000.jpg

unicefloop_zwolle_7_oktober_2011_00001.jpg

unicefloop_zwolle_7_oktober_2011_00002.jpg

Dat rennen leverde een heel mooi resultaat op. Een prachtig spannend eindresultaat is ook behaald door een tweeling van basisschool De Ark. Bij het tellen van de rondjes en geldbedragen bleek Marit Bulthuis haar broertje met 1 euro meer te verslaan. Marit rende 124 euro bij elkaar en Robert 123 euro. Een prachtig resultaat. ‘Kinderarbeid wereldwijd’Het geld dat de kinderen met deze sponsorloop ophalen gaat naar de bestrijding van kinderarbeid in ontwikkelingslanden.

UNICEF voert vanaf november 2011 actie tegen kinderarbeid. Wereldwijd moeten naar schatting 150 miljoen kinderen tussen de 5 en 14 jaar werken onder zware omstandigheden. Deze kinderen kunnen niet gewoon kind zijn en worden beroofd van hun waardigheid en gezondheid. Unicef vindt dit onacceptabel en wil deze kinderen helpen.

Wat doet UNICEF?

UNICEF werkt in Benin met de overheid en maatschappelijke organisaties samen om kinderarbeid en -handel te voorkomen. Dat gebeurt op de volgende manieren:

• We helpen de overheid bij het opstellen van wetten die kinderen tegen deze praktijken beschermen en stimuleren justitie en politie om op te treden tegen kinderuitbuiting.• In elke provincie van Benin zijn comités voor kinderbescherming actief.• Uiteraard krijgen kinderen die het slachtoffer zijn van uitbuiting hulp. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat ze onderdak en medische zorg krijgen, naar school gaan of een opleiding volgen tot bijvoorbeeld naaister, kapster, bakker of automonteur. In 2010 hebben we op deze manier meer dan 9.500 kinderen kunnen helpen.• In de buurt van markten zijn opvangplekken, waar kinderen terecht kunnen voor hulp.• Benin en buurland Nigeria hebben een samenwerkingsverdrag getekend om kinderhandel aan de grens tussen beide landen tegen te gaan. In 2010 zijn zo 241 kinderen gered van kinderhandel.

unicefloop_zwolle_7_oktober_2011_00003.jpg

unicefloop_zwolle_7_oktober_2011_00004.jpg

unicefloop_zwolle_7_oktober_2011_00005.jpg

unicefloop_zwolle_7_oktober_2011_00006.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.