Expositie ‘Druk te Maker’ in Watertoren

Zwolle – In deze tijden heeft de watertoren zijn oorspronkelijke functie verloren. De plek waar van oudsher de druk in het waterleidingnet constant werd gehouden, staat leeg en geeft nu jonge kunstenaars de ruimte om er hun werk te laten zien. In de toren is de druk weggevallen. Dat geldt niet voor deze jonge kunstenaars, voor hen neemt de druk voor mogelijkheden om hun werk te kunnen presenteren toe nu de overheid de subsidiekranen dicht draait.

08-10-2011_kunstenaars_expositie_in_de_watertoren__1.jpg

De nieuwste tentoonstelling bij Mens in de Ruimte, tevens de laatste tentoonstelling voor dit seizoen, laat het werk zien van twee jonge kunstenaars die buiten hun eigen solocarriere hun horizon verbreden door een samenwerking aan te gaan. Doordat zij in verschillende disciplines werken, de een tweedimensionaal en de ander ruimtelijk, gaat hun werk in dit geval zowel een confrontatie aan met de ruimte als met het werk van de ander. Beerens richt zich voornamelijk op het schildersvak, en werkt daarin met geometrische constructies die fragmenten van de klassieke schilderkunst tonen, waarbij de context in de metafysica ligt. MirMirianne is voornamelijk bezig met ruimtelijke installaties, waarbij ze ons op een luchtige en soms humoristische wijze probeert stil te laten staan bij de momenten waar we zo vlug aan voorbij kunnen rennen. Hierbij schuwt zij de diepte van het leven niet.

08-10-2011_kunstenaars_expositie_in_de_watertoren__2.jpg

08-10-2011_kunstenaars_expositie_in_de_watertoren__4.jpg

08-10-2011_kunstenaars_expositie_in_de_watertoren__3.jpg

De expositie duurt van 8 oktober t/m 30 oktober 2011 en vindt plaats in de Watertoren aan de Turfmarkt in Zwolle. Openingstijden zijn zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.mensinderuimte.com .

08-10-2011_kunstenaars_expositie_in_de_watertoren__5.jpg

08-10-2011_kunstenaars_expositie_in_de_watertoren__6.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Over die kunstwerken kan ik geen oordeel geven maar de toren van binnen ziet er zeer mooi uit, vooral de watertank aan de onderkant. Mooi dat dat stukje historie bewaard is gebleven. 🙂


    ⚠️ Meld

  2. Die watertoren is prachtig. Mooi hoe de hoogte meegenomen wordt in de kunst. Geniaal brood op de plank! Deze ontmoetingen tussen historie en kunst is zeer welkom en hebben elkaar nodig.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.