Langhenkel Volley wint Supercup in Zwolle

Zwolle – De eerste prijs van dit nog zo prille clubseizoen is vergeven. In de Topsporthal van Landstede werd zondagmiddag om de Supercup volleybal gespeeld. De mannen van Langhenkel Volley uit Doetinchem versloegen in Zwolle het Apeldoornse Draisma Dynamo met 3-0 (25-19, 25-21, 32-30).

De overwinning was niet geheel verrassend, want Langhenkel Volleybal versterkte zich onder andere zich met Jasper Diefenbach (van Draisma Dynamo), met Daan van Haarlem (Twente ‘05) en Maarten van Garderen (BMC/SSS). Dit drietal stond in de basis van de ploeg uit Doetinchem en speelde een voorname rol tijdens de strijd tegen de Gelderse rivaal. Dat deden ook de twee Australische internationals Adam White en Aden Tutton, die nog niet zo lang in Doetinchem trainen, omdat ze met hun nationale ploeg in actie moesten komen. Belangrijk was ook invaller Dik Heusinkveld voor de Achterhoekers. Bij grote achterstand kwam hij in de derde set in het veld en dankzij zijn vlijmscherpe service kon een achterstand van zes punten worden goedgemaakt.


Draisma Dynamo miste Jasper Diefenbach (die dus bij de tegenstanders acteerde) en kon ook geen beroep doen op de geblesseerde international Floris van Rekom. Met relatief onervaren jongens als Thom van den Heuvel en libero Mark Ebbinge in de basis viel het niet mee een topniveau te halen. De nieuwe aanwinst Joram Maan, die terug is gekeerd na een avontuur in Duitsland, kwam in de tweede en derde set in het veld, maar kon ook geen stempel op de wedstrijd drukken.

In de zinderende slotfase van de derde set, waarbij Draisma Dynamo enkele setpunten onbenut liet, was Langhenkel Volley uiteindelijk het meest slagvaardig. En dus moest Ralph Koomen (Draisma Dynamo) dit keer zijn broer Niels feliciteren met het winnen van een echte prijs. Vorig seizoen na de bekerfinale gingen de broederlijke felicitaties nog in omgekeerde richting.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Duidelijk….

    Alleen het nieuwsbericht over de heren staat op de website. Helemaal niets over de dames, die daarna speelden. Het was ook te zien in de zaal aan de belangstelling. Bij de dames zaten een stuk minder supporters.

Reacties zijn gesloten.