Het weer: bewolkt

Zwolle – Maandag is er vrij veel bewolking en vooral in de noordelijke helft van het land kans op regen. Nederland bevindt zich in de warme lucht en dat is goed aan de temperatuur te merken. Lagen de minima afgelopen nacht rond een graad of 16, overdag worden maxima verwacht van 18 graden in Friesland en 20 in Oost-Brabant en Limburg. De wind waait stevig uit het westen, boven land matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, kracht 6 of 7.

09-10-2011_weerfoto__meppelerstraatweg_.jpg
Meppelerstraatweg

Komende avond en nacht is het bewolkt en wordt de neerslag wat meer buiig van karakter, vooral het noorden moet hier rekening mee houden. Het wordt geen frisse nacht met temperaturen uiteenlopend van 12 graden in het noorden tot 16 in het zuiden. Dinsdag is en blijft het bewolkt en regenachtig weer met maxima van 15 graden op de Wadden en 19 in het zuiden. De wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig en eerst nog hard uit west tot zuidwest. In de middag draait de wind naar west tot noordwest. In de avond neemt de wind duidelijk gas terug en gedurende de nacht valt de wind lokaal helemaal weg. Op woensdag komt de koude lucht nog verder naar het zuiden, waardoor het hele land last heeft van bewolking en buiige regen. Het wordt 12 graden in het Waddengebied en maximaal 16 in het zuidoosten.

‘s Avonds klaart het in het noorden flink op en koelt het stevig af. In het zuiden nog veel bewolking en af en toe buiige regen. In de nachtelijke uren minima van 6 graden in het noorden tot 12 in het zuiden.

Donderdagochtend is er in het zuiden van Nederland nog kans op een laatste druppel regen. De rest van het land heeft mist of anders een mix van wolken en zon. Het is wel een stuk frisser dan de afgelopen dagen, maar door de instraling van de zon loopt de temperatuur nog aardig op. De lage windsnelheid laat het buiten ook redelijk aangenaam aanvoelen.

Tot zondag hebben we droog weer en redelijk wat zon. Wel koude nachten en kans op mist.

Artikel delen: