Fertiliteitscentrum Isala gebruikt film bij 1e gesprek

Zwolle – Het Fertiliteitscentrum Isala wil patiënten helpen zich beter voor te bereiden op het eerste gesprek met de afdeling van het Zwolse ziekenhuis. Daarom ontvangen patiënten voortaan voorafgaand aan hun eerste gesprek een voorlichtingsfilm op DVD thuis. Daardoor kan in het eerste gesprek ook al dieper worden in gegaan op bepaalde aspecten van de behandeling. Kijk ook op www.isala.nl/fertiliteit

Patiënten ontvangen tijdens hun eerste gesprek met het Fertiliteitscentrum Isala veel informatie in korte tijd. Ook is de start van een vruchtbaarheidstraject altijd spannend. De voorlichtingsfilm geeft al inzicht in de mogelijke onderzoeken en behandelingen, en probeert mensen ook bewust te maken van de impact die een vruchtbaarheidsbehandeling heeft op hun leven. Daardoor komen zij beter voorbereid en minder gespannen naar het eerste gesprek toe.

De eerste reacties van nieuwe paren op de inzet van de film zijn positief. Het Fertiliteitscentrum Isala zet als eerste fertiliteitscentrum in Nederland deze werkwijze in. Paren die al onder behandeling zijn van het fertiliteitscentrum kunnen de voorlichtingsfilm ook aanvragen.

Artikel delen: