WeekendTalent gaat van start

Zwolle – “WeekendTalent” gaat in de maand november van start met haar eerste project rond het thema “Media”. Kinderen krijgen daarbij de kans kennis te maken met journalisten, fotografen, radio en televisie om te ontdekken hoe het nieuws in de media wordt gemaakt.

WeekendTalent wil kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool op allerlei manieren kennis laten maken met diverse beroepen door middel van maandelijkse projecten. Daarbij worden gastsprekers uitgenodigd en excursies georganiseerd. De gastsprekers komen vertellen over hun beroep, waarom ze daarvoor gekozen hebben en hoe ze dit bereikt hebben. Aansluitend vindt er iedere maand een excursie plaats, zodat de kinderen ook kunnen zien waar de beroepen uitgeoefend worden. In de maand november komt bijvoorbeeld de weerman van TV-Oost, dhr. T. ten Hove, over zijn werk als TV-weerman vertellen. Verder staat er een excursie naar de Stentor op het programma, waar de kinderen o.a. zelf het nieuws mogen lezen.

Iedere maand maken de kinderen bij WeekendTalent op die manier kennis met een ander thema en over een ander beroep. Zo ontdekken ze misschien ook wat ze later willen worden.

Zondag 16 oktober houdt WeekendTalent een inloopmiddag van 14.00-16.00 uur. Locatie: Brede School “Facet”, Palestrinalaan 915, 8031 VA Zwolle. Kinderen én hun ouders kunnen dan kennismaken met WeekendTalent en onder het genot van een hapje en een drankje meer informatie krijgen. Voor aanmelding en verdere informatie zie ook onze website: www.weekendtalent.nl  of via email: info@weekendtalent.nl .

Artikel delen: