Oranjefonds selecteert muziekproject Muzerie

Zwolle – Uit meer dan 180 inzendingen heeft het Oranjefonds ‘Hoor eens wat ik kan’ geselecteerd. Een bijzonder project van Kunstencentrum Muzerie dat gericht is op kinderen in het speciaal onderwijs. Team Kinderen van Muzerie ontwikkelde het plan in het kader van het stimuleringsprogramma voor muziekonderwijs ‘ Kinderen maken muziek’ van het Oranjefonds en het Cultuurparticipatiefonds.

hoor20eens20wat20ik20kan20copyright20henry20krul.jpg

Het project laat leerlingen van Onderwijscentrum de Twijn in Zwolle ontdekken wat hun muzikale talenten zijn. Ze krijgen de kans om een muziekinstrument te leren bespelen of op een andere manier muziek te maken in een wekelijkse muziekles. Muzerie docenten gaan die in het kader van dit project aan alle SO leerlingen van de Twijn geven. Het project wil ook bewoners van de wijk Aa-landen en kinderen op andere scholen in de buurt betrekken, zodat iedereen kan ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Onderwijscentrum de Twijn biedt onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke, verstandelijke en meervoudige beperking. In deze tijd waarin, ondanks felle protesten, flink bezuinigd wordt op het speciaal onderwijs is een project als ‘Hoor eens wat ik kan’ zeer welkom. Teamleider Marjolein de Graaf van de Twijn; “We zijn heel blij met dit cadeau. Leerlingen krijgen nu optimaal de gelegenheid hun muzikale talenten te ontdekken. De leerkrachten kunnen nieuwe kennis opdoen om straks toe te passen in hun eigen muzieklessen”.

Voor Muzerie biedt het project een mogelijkheid om meer expertise te ontwikkelen met betrekking in het werken met kinderen met een beperking. Teammanager Gabriël Maassen kondigde in juni, tijdens de opening van de eerste kunsteducatiemarkt voor het basisonderwijs, al aan dat Muzerie zich meer op het speciaal onderwijs zou gaan richten. “Dankzij het Oranjefonds wordt het mogelijk dat we de ervaringen en kennis die we opdoen ook inzetten op andere scholen voor speciaal onderwijs of bijvoorbeeld in projecten op het gebied van theater en dans”.

Het project ‘Hoor eens wat ik kan’ gaat nog dit jaar van start.

Artikel delen: