Provinciaal Jeugddebat in provinciehuis Zwolle

Zwolle – Op donderdag 10 november organiseert NJR in samenwerking met de provincie Overijssel het Provinciaal Jeugddebat in het provinciehuis in Zwolle. Tijdens dit debat worden twaalf jongeren geselecteerd die doorgaan naar het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer. Alle jongeren uit Overijssel van vmbo, mbo, havo en vwo-scholen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar kunnen zich vanaf nu inschrijven op de website.

Lijkt het jou leuk om volgend jaar april in de Tweede Kamer te staan? Doe dan mee met het Provinciaal Jeugddebat op 10 november in het provinciehuis in Zwolle. Die dag krijg je de kans om provinciale politici te laten weten wat jij belangrijk vindt! ’s Ochtends maak je in groepen een voorstel voor een provinciaal probleem en ’s middags ga je daarover in debat met Statenleden. Aan het einde van de dag worden er twaalf jongeren geselecteerd die deel mogen nemen aan het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer. Dit zijn niet alleen de jongeren met de grootste mond, of de snelste praatjes, maar ook de jongeren die ontzettend goed kunnen opletten tijdens het debat en flink kunnen meeschrijven.

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en weet jij hoe Nederland beter en leuker kan? Doe dan mee aan het Provinciaal Jeugddebat! Voor meer info en inschrijven kijk je op www.jeugddebat.nl.

NJRNJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hen in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid. Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren.

Artikel delen: