Nieuwe duurzame Marathon in Zwolle

Zwolle – Afgelopen vrijdag 30 september, precies een jaar voor dato van de eerste editie van de Marathon Zwolle , is tijdens de kick-off in het FC Zwolle stadion het officiële startsein gegeven voor een nieuwe marathon. De naam en de datum van de marathon alsmede de route en het logo zijn bekendgemaakt.

 

logo_marthon_zwolle.jpg

Initiatiefnemer Han van den Berg loopt al meerdere jaren marathons in het binnen- en buitenland en is van mening dat Zwolle ook een marathon verdient. Al snel bleek dat meerdere lopers in Zwolle die mening delen. Hierdoor is er een gemêleerde stuurgroep ontstaan waar personen van verschillende clubs en organisaties in plaatsgenomen hebben. Een uniek gegeven dat er meerdere sportclubs de koppen bij elkaar steken om een loopevenement te organiseren. Betrokken zijn AV De Gemzen Heerde, AV Isala Kampen, AV PEC 1910 Zwolle, Loopsport Zwolle, RCL, BB-Lopers, Railrunners en de Warmlopers.

De naam ‘Marathon Zwolle, ‘duurzaam door de IJsseldelta’, speelt in op de behoefte die er bij velen bestaat om duurzaam bezig te zijn. Juist dat is hetgeen waar de organisatie zich mee wil onderscheiden. Duurzaamheid vervult een belangrijke plek in deze marathon. Zo zijn er al een aantal duurzame partners aangetrokken om het duurzame karakter voorafgaand en gedurende het loopevenementen te verwezenlijken.

Voor de datum 30 september 2012 is bewust gekozen. Het past goed in de regionale en nationale hardloopkalender. Een win-win situatie met de regionale hardloopevenementen zoals de Stadshagenrun, de Halve Marathon van Zwolle en Hattem, 32 km van Kampen, Ekiden, 10 EM van Zwolle Zuid en de Berkumloop is hierbij geboren. Tevens is het 3 maanden na de Halve Marathon van Zwolle en vóór de grote najaarsmarathons, zoals de Marathon van Amsterdam en de Eindhoven Marathon.

Gekozen is voor een route door de IJsseldelta, een natuurlijke en weidse omgeving met veel groen. Zowel start als finish zijn in het FC Zwolle stadion. Zodra de deelnemers het stadion verlaten loopt de route via de Ceintuurbaan, Middelweg naar de Mastenbroekerbrug in de wijk Stadshagen. Vanuit hier vervolgt de route zich via de Zwolseweg, ‘s – Heerenbroek en langs het karakteristieke dorpje Wilsum om vervolgens af te buigen over de Molenburg naar Kampen. De terugweg wordt ingezet op de Kamperstraatweg en voert de deelnemers langs het buurtschap De Zande. Vlak voordat Zwolle weer wordt aangedaan lopen de atleten over de nieuwe fiets- en spoorburg De Hanzeboog. In Zwolle leidt de route via De Bierton, De Sassenpoort en het Kerkbrugje naar de finish in het FC Zwolle stadion.

De organisatie wil graag topsport koppelen aan breedtesport en het loopevenement laagdrempelig maken. Daarom kan de route van de Marathon van Zwolle tevens in estafette vorm gelopen worden. Een estafetteteam bestaande uit 4 deelnemers lopen dan elk iets meer dan 10 km, om zo ook te finishen in het FC Zwolle Stadion.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Alle lof voor reclamebureau Stunned, die bij de vormgeving van het logo alle elementen omtrent de marathon goed in het logo heeft weten te verwerken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.