Zwolse sportacrobaten vallen in de prijzen

Tien maal op het ere podium dat was het resultaat afgelopen weekend tijdens de plaatsingswedstrijden sportacrobatiek in Drachten. Sportacrobatiek kent verschillende niveaus en verschillende samenstellingen van teams. De WRZV-Landstede acrobaten zijn op de verschillende niveaus goed vertegenwoordigd. Goede prestaties op het hoogste niveau zijn daarom geen uitzondering en voor een aantal teams is plaatsing voor het EK mogelijk.


Sascha en Sanne

Zaterdag was het herenvier, Simon, Rick, Tim en Mark succesvol en een eerste prijs, Caren, Kelly en Iris werd heel knap tweede bij de 11-16 jeugd. In deze categorie kwamen 22 teams uit en deelname aan het jeugd EK is mogelijk. Zondag was er succes voor Miranda en Godelieve met een eerste plaats op het A niveau ondanks een rug blessure en derde plaats voor Jiska en Nicole. Chantal, Annelies en Sanne behaalden een derde plaats bij de A dames trio’s. Bij de junioren was het heel spannend, Anouk, Annemaaike en Pauline werden derde en zijn nog ruim 1,5 punt verwijderd van het EK limiet.

Bij de junioren dames paren was er een tweede prijs voor Iris en Ernestia en een derde prijs voor Veerle en Kim.

Bij de dames 11-16 jeugd werden Ellen en Charell eerste met hele goede scores en Sanne en Sascha derde, beide teams kunnen zich plaatsen voor het jeugd EK.
Doorgaan ondanks ziekte was kenmerkend voor het heren paar Rik en Jorrit, ze draaiden geen volledige wedstrijd maar lieten toch twee mooie oefeningen zien op het hoogste niveau. Dat Zwolle veel talentvolle acrobaten teams  in huis heeft mag duidelijk zijn en er waren nog een viertal teams op het A e B niveau die buiten de prijzen vielen.
 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het was idd wedstrijd weekend waarbij regelmatig een misser was. Het is ook een sport die niet onderschat moeten worden. De meeste teams trainen gemiddeld tussen 12 en 18 uur per week. De teams van Landstede hebben het prima gedaan, dus we kunnen trots zijn op deze sporters.


    Maak melding

Reageer