Gemis locatie Voedselbank vraagteken Sinterklaasfeest

Zwolle – Voedselbank Zwolle zal waarschijnlijk eind oktober zonder pand komt te zitten, Daardoor komt ook de eerste editie van Hét grote Sinterklaasfeest van de Voedselbank in gevaar. Op zaterdag 3 december moet het Sinterklaasfeest plaats gaan vinden in de grote zaal van Regardz Nieuwe Buitensociëteit.

Initiatiefnemer Rob Teitsma van Studio TaS: “Ik had het idee opgevat om dit jaar voor de kinderen, die onder het bestaansminimum leven, een groots Sinterklaasfeest te organiseren. Na gesprekken met de Voedselbank besloten we de handen in één te slaan. Zij verzorgen de inschrijvingen en Studio TaS de organisatie en de kosten”. Luciën van Veerdonk, manager bij Regardz Nieuwe Buitensociëteit, hoefde ook niet lang na te denken om mee te doen met dit initiatief en stelde gelijk de grote zaal en de nodige faciliteiten ter beschikking. Al snel sloten in korte tijd vele Zwolse bedrijven en bekende personen aan, zoals onder andere Brugmedia, Bwefar, De Fabriekswinkel, Peter Vader en Meine Boonstra. De musicalschool Song&Dance van Landstede verzorgt een spectaculaire Sinterklaas musical.

Het belooft dus een geweldige middag te worden voor de kinderen met aan het eind een cadeau voor elk kind, maar waarschijnlijk gaat het hele Sinterklaasfeest niet door. Teitsma: “De inschrijvingen voor het Sinterklaasfeest zijn tijdens de uitreikmomenten van de voedselpakketten, als die momenten wegvallen, wordt het moeilijk om de doelgroep te bereiken.” Teitsma is nu sinds vorige week samen met het drietal Akim Bwefar, Quinten van Eekelen en Peter Vader drukdoende bezig om een pand te vinden. Vele tips en positieve reacties zijn er al binnen gekomen, vele lijntjes zijn uitgezet, maar helaas nog geen resultaat. Toch hebben de heren er de volle vertrouwen in dat er uit het “Zwolse” een pand beschikbaar gesteld wordt en dat Sinterklaas niet het huisje van de Voedselbank voorbij rijdt.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. @Natascha, lijkt mij ook een goed idee. Zo wordt er door 2 groepen in dezelfde vijver gehengeld.
  Maar misschien kan één van de organisatie’s aangeven waarom, er 2 feesten moetn komen.
  Of misschien zie ik het wel verkeerd.


  ⚠️ Meld

 2. Leuk dat een idee van een van de oprichters zo’n groots vervolg heeft gekregen;) Wel spijtig dat dit eventueel niet door zou gaan vanwege het ontbreken van een pand voor de Voedselbank, terwijl de organisatie van het Sinterklaasfeest in de Buitensoos is…

  Als Voedselbank zou ik toch nog eens bij gemeente en bedrijfsleven aankloppen, want ik woon dan wel niet meer in Zwolle en zie het dus niet vanaf hier, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat er nog voldoende ruimte is die leeg staat…

  En ja, als er inderdaad twee verschillende initiatieven zijn voor een zelfde doelgroep, dan is het wellicht handig om de handen ineen te slaan. Het is pas begin oktober, dus er is nog tijd genoeg een gecombineerd Sinterklaasfeest te organiseren.  ⚠️ Meld

 3. Naar mijn weten wordt het andere feest al een aantal jaren georganiseerd en loopt de voorbereiding ook voor dit jaar reeds. Ik hoop dat er inderdaad samengewerkt ipv overclassed zal gaan worden, alles ten gunste van de doelgroep.


  ⚠️ Meld

 4. De 2 ex-deltion schoolgebouwen aand e zwartewaterallee staan allebei nog leeg en zijn eigendom van de gemeente. Discotheek the Q staat al zo’n 7 jaar leeg. Ex-pand van Achmea tegenover de nieuwbouw. Zo kan ik nog wel doorgaan.


  ⚠️ Meld

 5. Maar wat is het probleem nu? Ze zijn bang dat ze de mensen niet kunnen bereiken? Schrijf gezinsbegeleidende organisaties, jeudzorg, wijkcentra, sociale instanties aan om mee te werken voor inschrijvingen. Ik weet zeker dat zij graag voor hun clienten iets willen betekenen als het hun geen geld kost. Zij weten ook wel wie er het meest om verlegen zit.

  Lijkt mij niet zo moeilijk toch?


  ⚠️ Meld

 6. Als de heren werkelijk iets voor de doelgroep willen betekenen zonder er zelf beter aan te worden kunnen ze het gewoon door laten gaan.
  De GROTE zaal is direct beschikbaar gesteld.De musical is geregeld.De voedselpakketten worden nog steeds uitgereikt en de wethouder heeft beloofd er alles aan te doen een nieuw onderkomen voor de voedselbank te verzorgen.Hangt het doorgaan werkelijk alleen vast aan het feit dat de voedselbank er uit moet .???Het feest wordt er toch niet gehouden.Swollwacht heeft gisteren al zijn verontrusting uitgesproken over de huisvesting van de voedselbank.Dus heren de voedselpakketten worden nog steeds uitgereikt aan de gang ermee en maak er wat moois van voor deze kinderen.


  ⚠️ Meld

 7. Het sinterklaasfeest dat ik organiseer is inderdaad al een aantal jaren. En tot op heden deel ik ook elk jaar flyers uit bij de voedselbank voor het sinterklaasfeest dat ik organiseer. Dat was ook dit jaar mijn planning. Dus 1stcobra heeft hierin zeer zeker gelijk!  ⚠️ Meld

 8. @bart1 Staan die gebouwen allemaal nog steeds leeg? Wat een schande… maar goed, elke miskleun is tegelijk en vooral uitdaging…
  GEMEENTE ZWOLLE GEEF VOEDSELBANK NU EENS VASTE RUIMTE! Lijkt me voor alle partijen een betere oplossing:
  voedselbank heeft vastigheid, net als de deelnemers ervan,
  gemeente hoeft niet steeds geconfronteerd te worden met de moeite van de voedselbank een andere ruimte te vinden,
  lang leegstaande ruimte krijgt weer een eerlijke kans.

  @Wichert Ik denk dat het inderdaad niet goed is om voortgang van het feest te koppelen aan locatie voedselbank. Dit zijn twee totaal andere zaken!


  ⚠️ Meld

 9. Het schijnt dat er een pand is aangekocht,vanochtend vertelde Peter Vader op radio oost dat een bank en diverse ondernemers dit bewerkstelligd hebben.Wat en waar werdt mij niet helemaal duidelijk.


  ⚠️ Meld

 10. Een bank en diverse ondernemers die een pand voor de voedselbank kopen. Dat zou pas echt maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn 8)

  …en als er 1 schaap over de dam is…

  (oud-)collega’s van de voedselbank veel plezier met dit mooie kado…als het tenminste geen fopkadootje blijkt te zijn…want tja, sinterklaas bestaat niet he 😀


  ⚠️ Meld

 11. Er is een tijdelijke oplossing gekomen. De opslag zal plaatsvinden bij de Wezo en de uitgifte gebeurt bij het oude Veilinghuis aan de Willemsvaart.


  ⚠️ Meld

 12. Het komt allemaal goed. De Voedselbank heeft weer een lokatie dus het Sinterklaasfeest gaat sowieso door!

  Jan-Pieter Verhoef
  voorzitter Voedselbank Zwolle


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.