Het weer: herfstachtig

Zwolle – Dinsdagochtend is het zwaar tot geheel bewolkt en vooral in het noorden regent het bij tijd en wijle. Elders in het land kan af en toe een beetje motregen vallen. De wind is matig tot vrij krachtig en komt uit het zuidwesten tot westen. Aan zee en op het IJsselmeer staat een krachtige tot harde wind, eerst af en toe nog stormachtig. Daarnaast komen er windstoten voor.

10-10-2011_weerfoto__grotekerkplein_.jpg
Grote Kerkplein

Dinsdagmiddag blijft het grijs met zo nu en dan regen of motregen. Ook in de zuidelijke helft neemt de kans op neerslag toe. De wind blijft matig tot vrij krachtig, maar neemt vooral aan zee in kracht af. Tevens zien we een lichte afname in vlagerigheid. De middagtemperatuur ligt tussen 17 graden in het noorden en 19 graden. Dinsdagavond neemt de wind verder in kracht af en draait naar het noordwesten. Komende nacht is de noordwester zwak tot matig, op de Wadden nog vrij krachtig. Aan het bewolkte en natte weerbeeld verandert op veel plaatsen weinig. Alleen in het noordoosten wordt het droog en klaart het mogelijk op. Het koelt af naar 9 graden in het noordoosten en 14 in het bewolkte zuiden.

Woensdag begint de dag op veel plaatsen grijs en nat. De bewolking heeft de overhand en er valt van tijd tot tijd regen en motregen. Alleen in het noordoosten is het overwegend droog en komen mogelijk opklaringen voor. ’s Middags neemt tijdelijk de intensiteit van de neerslag even toe. Ook in het noordoosten is weer kans op regen. Pas later in de middag wordt het vanuit het noorden droger. De maxima lopen uiteen van 14 graden in het noorden tot 17 in het zuiden van het land. De wind is zwak tot matig van kracht en komt uit het noordoosten tot noordwesten.In de avond trekt het neerslaggebied verder zuidwaarts, maar het duurt nog tot ver in de nacht voordat het in het zuiden droog wordt.

Donderdag wisselen zonnige perioden en wolken elkaar af en de dag verloopt verder droog. Met een zwakke tot matige wind uit het noordelijke richtingen wordt het zo’n 15 graden. In de nacht die volgt is het vrij helder en wordt het flink koud. Vrijdag is het vrij zonnig en droog en komen de maxima rond 14 graden uit.

Het weekeinde verloopt eveneens vrij zonnig, droog en windarm. Overdag wordt het nog maar een graad of 12 en ’s nachts is kans op vorst aan de grond.

Artikel delen:

Reageer