Poging wereldrecord ‘kettingreactie’ op Lego World

Zwolle – Op woensdag 19 oktober aanstaande gaat het grootste kinderevenement ter wereld weer van start: Lego World. Zoals ieder jaar zullen er zes hallen gevuld worden met bouwsteentjes en heel veel vertier voor jong en oud. Ook dit jaar is er iets speciaals op Lego World. Een team van Lego bouwers zal een poging doen om het Lego World Record te realiseren.

wr_lego_world.jpg

Het gaat om de zogenaamde GBC (Great Ball Contraption), ook wel bekend als ‘kettingreactie’. Bouwers vanuit heel Europa nemen hun module mee naar Lego World om zo gezamenlijk het wereldrecord te breken. Op dit moment staat het record op 93 modules. Het is de bedoeling dat meer dan 2500 balletjes, uit de oude Lego sportsets, van module naar module gaan over een lengte van meer dan 75 meter. De modules zijn gebouwd met Lego Technic en Lego Mindstorms en zijn zo ingericht dat het niet uitmaakt in welke volgorde deze staan. Ze sluiten perfect op elkaar aan. Het wereldrecord wordt verbroken wanneer de balletjes tenminste 94 modules weerstaan zonder dat zij door mensenhanden getild worden. Iedere module beschikt over tenminste één motor, anders kan het zijn beweging niet uitvoeren. Uiteraard kan een module ook meerdere motoren hebben, al is dat wel erg moeilijk.

Officiële meting

De officiële meting van het Lego World Record zal plaatsvinden op vrijdag 21 oktober om 14.00 uur,maar gedurende alle acht dagen van Legop World zal het geheel werkend te bewonderen zijn. Kijk op www.legoworld.nl. voor meer informatie en www.legoworldrecord.com.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Hier mag Zwolle toch wel errug trots op zijn

  het grootste kinderevenement ter wereld weer van start: Lego World……IN ZWOLLE

  Geheid weer regelmatig in de landelijke media!

  Dit is ook goed gevonden zeg: Poging wereldrecord ‘kettingreactie’

  SUCCES!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.