Leerlingen steken Romeo en Julia in modern jasje

Twee schoolbendes die elkaar haten en een schoolfeest waar Romeo Julia leert kennen. Leerlingen van het Thomas a Kempis College uit Zwolle hebben het bekende, maar tragische liefdesverhaal van Shakespeare in een modern jasje gestoken. De voorstellingen zijn op 24, 25 en 26 april op het Thomas a Kempis College.

Het verhaal is bekend, maar de uitvoering uniek. Verona Beach maakt plaats voor het Thomas a Kempis College, de Capulets worden de Caps en de Montagues worden de Monts. Twee schoolbendes, met een enorme haat ten opzichte van elkaar. Romeo, een Mont, en Julia, behorend bij de Caps, worden verliefd tijdens een door de Caps georganiseerd schoolfeest. Een schoolfeest waar de Monts niet welkom zijn en het feit dat Romeo op vernederende wijze de deur wordt gewezen zaait kwaad bloed bij de Monts. Op donkere en verlaten plekken, ver onder het toeziend oog van schoolpersoneel en schoonmakers vandaan, ontwikkelt zich een tragisch verhaal.

Kaarten en aanvang

De voorstellingen zijn op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 april op het Thomas a Kempis College, Schuurmanstraat 1 (locatie Centrum). Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.45 uur).

Kaarten à € 2,50 zijn te bestellen via (088) 850 85 05 of verkrijgbaar bij de receptie (per avond zijn er maximaal 120 kaarten beschikbaar).

Artikel delen:

Reageer