Sfeerelementen rond topsportwedstrijden Landstede

Zwolle – Het Landstede Sportcentrum wordt al gezien als één van de meest sfeervolle locaties van alle zaalsporten. Niet voor niets is de bijnaam het Theater van de Sport. Toch kan het altijd beter en daarom introduceren Landstede Volleybal en Landstede Basketbal in het weekend van 15 en 16 oktober een aantal nieuwe elementen rondom de thuiswedstrijden van dit seizoen. 


Nederlands Kampioen Reloaded

Van alle spelers zijn profielfilmpjes en wedstrijdbeelden geschoten, die bij de presentatie op het grote beeldscherm worden getoond. Daarnaast zijn er nieuwe dynamisch pauzespellen bedacht, waarvoor supporters zich tijdens de wedstrijd kunnen opgeven. Ook na afloop van de wedstrijden is het nog niet gedaan. Bij winst start namelijk het Happy Half Hour. Dit houdt in dat direct na afloop van een gewonnen wedstrijd alle drankjes 1 euro kosten, en dat 30 minuten lang. “Hiermee willen we onze supporters bedanken voor hun bijdrage aan de sfeer tijdens de wedstrijden. Spelers waarderen het enorm als het publiek achter het team gaat staan en tegenstanders raken onder de indruk. Bij een spannende strijd kan het publiek net de doorslag geven,” aldus bestuurslid Edwin van den Broeke. “Na afloop willen we het succes dan ook graag delen met onze fans”. Ter introductie is er komend weekend sowieso een Happy Half Hour.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. @Drama, ik denk dat het grootste gedeelte door de diverse Landstede landschappen zelf wordt uitgevoerd.
  En de mensen die komen betalen entree, hoe meer sfeer, hoe meer publiek. Wordt er gewonnen dan ook nog een happy 1/2 hour.
  Hoop voor ze dat de tijden van weleer toen de wrzv hallen uitpuilden, bij de volleybalwedstrijden weer terug komen. Toen moest je op tijd komen, want vol was vol.


  ⚠️ Meld

 2. Laat duidelijk zijn dat ik ook blij ben met topsport in Zwolle, en ook nog in zo’n schitterend sportpaleis!
  Wel heb ik moeite dat dit met onderwijsgeld bekostigd wordt.
  Twee seizoenen geleden zaten er slechts gemiddeld 40! betalende toeschouwers bij de basketballwedstrijden, en de rest zat er via connecties, vrnl vanuit het onderwijsveld.


  ⚠️ Meld

 3. Twee jaar geleden gemiddeld 40 bezoekers bij basketbalwedstrijden is niet waar. Ook niet heel veel en al helemaal niet een vol huis in de ZBC-hal, maar je kan ook overdrijven.
  Afelopen seizoen was het in de inderdaad mooie sporthal ook een triest gezicht, dat de hal tijdens topwedstrijden maar voor ongeveer een vierde gevuld is. Er is duidelijk geen animo om deze topsport te gaan bekijken in Zwolle. Ik voorzie ook geen groei daarin op korte termijn.


  ⚠️ Meld

 4. Twee jaar geleden gemiddeld 40 bezoekers bij basketbalwedstrijden is niet waar?
  Nee Marcello, 40 betalende! toeschouwers, en de rest zat er met een “vrijkaart”!


  ⚠️ Meld

 5. Hier een Zwollenaar die vanaf de tijd in de Stilohallen regelmatig thuiswedstrijden bezoekt van basketbal. Door de jaren heen merk je dat wanneer het ?goed? gaat er heel snel meer mensen komen kijken..

  Ik kan me zelfs tijden herinneren dat je als je een uur van tevoren er was dat je blij moest zijn met een plekje op de trap.. Maar goed, dat is alweer jaren niet meer van toepassing.. Jammer, maar ik blijf kijken.. :D:D

  Wat betreft het uitgeven van onderwijsgeld.. Iedere school heeft budget voor reclame. Landstede doet het op deze manier, Deltion via advertenties en wellicht sponsoren van andere evenementen..


  ⚠️ Meld

 6. Ik ging vroeger wel eens bij de hammers kijken in de stilo hal en ging dan wel eens een uitwedstrijd naar A dam voor de play offs. Dan was er wel een goede sfeer.
  De entertainment die nu aangeboden wordt is voor mij geen reden om er naar toe te gaan. Ze zouden het beste de sport meer kunnen promoten, want daar gaat het toch om?


  ⚠️ Meld

 7. Heb ook eens genoten van de sfeer bij Landstede. Uitwedstrijd in Martini Plaza meegemaakt, om die Zwolse broertjes. Vond de sfeer altijd uitstekend. @ 1stejohn, ga je nu puur om het entertainment van nu, niet meer?


  ⚠️ Meld

 8. Ohnee hoor Dick, ik ben zelf te druk en ik heb zelf ook bij ZAC gespeeld dus dan ga je al sneller even kijken. Vond dat ook wel een gezellige club.
  Ik heb niet het idee dat entertainment als dit meer bezoekers gaat trekken. Beetje te amerikaans voor in Zwolle. De club en het spel mogen wat mijbetreft meer gepromoot worden om meer draagvlak in de regio te creeren.


  ⚠️ Meld

 9. Ok 1stejohn, dat zou kunnen

  Beetje te amerikaans voor in Zwolle.

  . Maar ben alleen kijken naar voetbalwedstrijden gewend en wij hebben helemaal/haast geen ‘comedy’ voor die tijd….best jammer, vind ik.

  Hier ben ik het absoluut mee eens

  De club en het spel mogen wat mijbetreft meer gepromoot worden om meer draagvlak in de regio te creeren.

  Geldt misschien ook wel voor de volleybal?


  ⚠️ Meld

 10. Ik vond ZAC ook een gezellige club, 1stejohn. (ik stam nog uit het pre-hammertijdperk, en heb er ook gespeeld, jaren 70 / 80). De huidige wedstrijden van Landstede boeien mij minder, want ik vind de inzet van de spelers onder de maat, en ik heb een verschrikkelijke hekel aan die t*ring “muziek” , die zo hard staat dat je je buurman niet kunt verstaan. (’t zal m’n leeftijd wel zijn…)


  ⚠️ Meld

 11. Kan mij nog herinneren dat ze toen ineens een of ander geluidseffecten apparaat hadden aangeschaft, maar dat sloeg niet echt aan.
  Ik heb vroeger ook wel eens bij de red giants in Meppel gekeken. Dat was een volle zaal met veel sfeer. Volgensmij waren er toen veel spelers naar Zwolle waren gegaan werd het daar ook minder.
  Volleybal heeft volgensmij al een grote aanhang toch? Beetje uit de Kuipers tijd?
  Ligt het nu aan mij of heeft het Landstede label de eigenheid van de Zwolse clubs doen verdwijnen?
  Heb niets tegen Landstede hoor btw, maar als ik Landstede hoor denk ik aan alle vormen van sport en scholen, maar niet aan een gezellige club met trouwe aanhang.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.