Bibliotheek en Odeon sluiten samen Kinderboekenweek af

Zwolle – De Bibliotheek Zwolle en Odeon de Spiegel theaters sluiten zaterdag 15 oktober om 14.00 uur de Kinderboekenweek dit jaar gezamenlijk af met de voorstelling ‘Hoe verzint ie het toch allemaal?’ van de jubilerende en populaire jeugdboeken-schrijver Jacques Vriens. Bibliotheekleden kunnen deze voorstelling extra voordelig bijwonen.

Een grappige, spannende en soms ontroerende voorstelling waarin de bekende kinderboekenschrijver toneelspeelt, vertelt, zingt, voorleest en zelfs een dansje doet. Het gaat over zijn jeugd, hoe hij meester werd en later schrijver. Over zijn eerste boek en hoe hij al die verhalen toch verzint. En hij vertelt en speelt over zijn nachtmerries waarin hij droomt dat hij geen verhalen meer weet, omdat zijn hoofd helemaal leeg is en… leeg blijft.

Jacques Vriens

Jacques Vriens is de bekendste schoolmeester van Nederland. Hij staat zelf niet meer voor de klas, maar schrijft nog wel veel verhalen over school. Bijvoorbeeld over meester Jaap. De drie boeken over deze leuke meester zijn bekroond en getipt door de Nederlandse Kinderjury. In 2009 won hij als eerste auteur de Archeonprijs, de prijs voor het beste historische boek van de afgelopen twee jaar, voor ‘Oorlogsgeheimen’. In 2011 viert Jacques Vriens zijn 35-jarig jubileum als jeugdboekenschrijver.

Korting voor bibliotheekleden

Bibliotheekleden ontvangen 2 euro korting aan de kassa van Odeon de Spiegel theaters. Reserveren is alleen telefonisch mogelijk of aan de kassa van het bespreekbureau van Odeon de Spiegel theaters. De korting wordt verkregen op vertoon van een geldige bibliotheekpas. Per bibliotheekpas wordt 1 kaart met korting uitgegeven.

Hoe verzint ie het toch allemaal?: zaterdag 15 oktober om 14.00 uur in Odeon de Spiegel theaters (locatie Odeon, Blijmarkt). Entree: € 11,50, o.v.v. een geldige bibliotheekpas € 9,50.

Artikel delen:

Reageer