Het weer: zonnige perioden

Zwolle – Donderdag laat de zon zich weer zien. De mistbanken lossen in de ochtend langzaam op. Koele lucht stroomt over het land bij een zwakke tot matige wind uit het noordoosten. Er trekken wolkenvelden over het land, maar er zijn ook zonnige perioden. De middagtemperatuur komt uit rond 14 graden, alleen in het zuiden wordt het met 15 of hooguit 16 graden net wat warmer.

12-10-2011_weerfotothorbeckegracht.jpg
Thorbeckegracht

In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt in het (noord)oosten en 4 tot 8 graden aan de kust. In het binnenland komt het op verschillende plaatsen tot vorst aan de grond. Vooral de oostelijke helft van het land maakt kans op mist. Vrijdag neemt het aantal zonnige momenten verder toe. Er zijn ook stapelwolken en de maxima komen uit tussen 12 en 15 graden. Daarbij staat een matige oostenwind. Na zonsondergang duikt de temperatuur op de meeste plaatsen beneden de 10 graden en in de nacht daalt het kwik op een aantal plaatsen beneden het vriespunt met op uitgebreide schaal vorst aan de grond. Op de meeste plaatsen ontstaat rijp in plaats van mist.
Zaterdag lijkt de wind meer uit de zuidoosthoek te komen en is meest matig van kracht. Ook de zon is van de partij en het wordt gemiddeld 12 graden. Zondag blijft het zonnig en droog. Na het weekend neemt de invloed van lage druk weer toe. De wind draait naar het zuidwesten. De bewolking en kans op neerslag nemen toe en de nachten verlopen minder fris.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.