Eerste editie Ronald McDonald Rally

Zwolle – Donderdag 20 oktober a.s. om 8.30 uur staan bijna 70 glimmende oldtimers en klassiekers aan de start van de eerste Ronald McDonald Rally waarvan de opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Huis in Zwolle. De start vindt plaats bij Scania en de eerste bolides worden vanaf 16.45 uur verwacht bij de finish die plaatsvindt voor het FC Zwolle stadion ter hoogte van Equipe en Hotel Lumen.

De organisatie is blij met zo’n groot en breed deelnemersveld en is trots dat er een aantal hele bijzondere auto’s aan de start verschijnt. Zo maken een Matford, V8 Spyder uit 1935 en een Porsche 356b uit 1963 hun opwachting. De oudste deelnemende bolide is een Morgan uit 1913. Liefhebbers wordt aangeraden om rond 17.00 uur bij de finish te verzamelen. Hier komen de equipes binnen en wordt nog een laatste behendigheidsproef gereden. Aan wethouder Nelleke Vedelaar de eer om de auto’s af te vlaggen.

Naast het ophalen van geld voor het goede doel, kent de rally ook een sportief tintje. Er liggen prachtige prijzen te wachten bij de finish voor onder andere de snelste equipe en de equipe die het best verkleed in de tijdsgeest van de rally verschijnt. De prijzen worden onder andere beschikbaar gesteld door Juwelier Veenemens uit de Luttekestraat in Zwolle. Het is inmiddels, door het ruime deelnemersveld, niet meer mogelijk in te schrijven voor deelname.

Een Ronald McDonald Huis biedt een tijdelijk thuis aan ouders van zieke, te vroeg geboren baby's of gehandicapte kinderen. In het Ronald McDonald Huis Zwolle kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die worden behandeld in de Isala klinieken. Voor het zieke kind is het een veilig gevoel de ouders in de buurt te hebben. In het Ronald McDonald Huis Zwolle kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan. Het huis kan bestaan door giften en donaties en ontvangt in het geheel geen subsidie van de overheid.

Artikel delen:

Reageer