Roosbeef met nieuw werk naar Hedon

Zwolle – Na het debuut uit 2008 keert de experimentele Nederpopformatie Roosbeef terug met nieuw werk. Omdat Ik Dat Wil, heet het nieuwe werk en brengt in tegenstelling tot het debuut een persoonlijkere toon. De karakteristieke teksten zijn gebleven en live beukt de band meer dan ooit te voren. Vrijdag 21 oktober geeft de band rondom singer-songwriter en toetsenist Roos Rebergen een optreden in Zwols poppodium Hedon.

roosbeef_tom_roelofs.jpg

‘Omdat Ik Dat Wil’, de titel van het tweede album van Roosbeef is kort maar krachtig, om niet te zeggen daadkrachtig. Zeker in vergelijking met album nummer een van twee jaar geleden: Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten. Daarbij is het centrale thema verschoven van ‘verandering’ naar leven, verlangens en gevoelens.

Hoewel de liedjes oorspronkelijk vorm hebben gekregen op de piano beukt de band meer dan ooit te voren. De liedjes zijn ‘meer popmuziek’ geworden, vindt Roos. Ze roemt de aanwezigheid van de twee Belgen, producer Tom Pintens voorlopig op bas en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) op gitaar, toetsen en ‘van alles en nog wat’, naast de vaste kern die er al jaren bij is. Roosbeef brengt Nederlandstalige rauwe popliedjes met scherpe en vooral rake teksten.

ROOSBEEF
Support: CRAPPY DOG
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 21 oktober
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 14,00 (excl. € 1,- servicekosten)
Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik zou bijna uit nieuwsgierigheid gaan kijken naar wie er daadwerkelijk betalen voor deze ongeïnspireerde baggermuziek! 😉

    Wat wij spelen met de band is verre van perfect hoor…ik wil niet zeggen, dat ik het zelf allemaal zoveel beter doe…

    Maar Roosbeef snap ik echt niet!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.