Pete Philly met solowerk naar Hedon

Zwolle – Begin deze maand kwam het langverwachte solodebuut One van Pete Philly uit. Na de succesvolle samenwerking met producer Perquisite, waar o.a. de sterke singles als Time Flies en Mystery Repeats uit voortkwamen, slaat Pete Philly met One een nieuwe weg in. Zaterdag 22 oktober brengt de hiphopkunstenaar het nieuwe materiaal ten gehore op het Zwolse podium van Hedon.

petephilly_iamkat.jpg

De Nederlandse hiphopkunstenaar Pete Philly timmert al jaren hard aan de weg en maakte naam door zijn energieke live-optredens en zijn indrukwekkende Freestyle skills. In 2002 wist de man de Muzikantenprijs bij muziekcompetitie de Grote Prijs van Nederland in de wacht te slepen en kort daarop vormde hij samen met componist / producer Perquisite een uiterst succesvol hiphopduo. Na twee succesvolle albums en sterke singles als Time Flies en Mystery Repeats gaan de heren uit elkaar om solo verder te gaan

Met solodebuut One brengt Pete Philly een gewaagde maar tevens uiterst diverse plaat uit. Waar voorheen alle eer voor de productie aan Perquisite kon worden toegeschreven toont Pete Philly met deze plaat aan een waar productietalent te zijn. Daarbij brengt de plaat een prima balans tussen Soul, Hiphop en R&B. Daarbij gaat het album gepaard met een tweede schijf met daarop de tracks van het Open Loops project.

Nu.nl in een 5-sterren recensie over het werk: “Verschillende harmonieuze melodielijnen, vocale percussies en afwisselende ritmes; Pete Philly lijkt alles uit de kast te hebben gehaald. Met een oorstrelende plaat als gevolg.”

Artikel delen: