Nico Dijkshoorn & Leon Verdonschot in Hedon

Zwolle – Nico Dijkshoorn en Leon Verdonschot presenteerden donderdag 13 oktober in Zwols poppodium Hedon samen het avondvullende programma “Ook Voor Vrouwen”. Het programma vol literaire Rock ‘n Roll, met op de achtergrond altijd The Hank Five & Denvis, kon afgelopen theaterseizoen rekenen op vele positieve reacties en keerde daarom terug voor een tour langs de poppodia. Een geslaagde avond in Hedon, Nico Dijkshoorn op Twitter: 'Wat een topavond was dat in Hedon, Zwolle. Lekker om in popzaal te spelen. Dank aan allen die er waren'.

img_6010_copy.jpg

Bij Leon en Nico vloeien twee bloedstromen door het lichaam: literatuur en Rock ‘n Roll. Geen van beiden schrijvers die verlangen naar een stil bureau: Dijkshoorn speelde als eerste Nederlandse dichter Paradiso plat en herhaalde dit op Lowlands. Verdonschot deed op tientallen podia hetzelfde, vaak samen met het onderwerp van zijn laatste boek: rockzanger Denvis.

img_6040_copy.jpg

img_6174_copy.jpg

img_6012_copy.jpg


Nico Dijkshoorn is schrijver, dichter en columnist van 'Voetbal International', 'De Pers' en 'Nu.nl'. Hij schrijft teksten voor 'Draadstaal' en 'Dit was het nieuws', en is huisdichter van 'De wereld draait door'. Onder het pseudoniem P. Kouwes schreef hij de uiterst succesvolle dichtbundel Daar Schrik Je Toch Van en De Eerste 1000 gedichten. De tranen van Kuif den Dolder (2009) is zijn romandebuut. In maart 2010 kwam DIJKSHOORN op de markt, een boek vol korte verhalen en is inmiddels een bestseller. De pers schreef o.a. over DIJKSHOORN: "Vaak absurd, soms opeens verrassend serieus, bijna altijd ironisch maar nooit echt afstandelijk. Humor, uitvergroting en herkenning – dat is het kenmerk van de bestseller, dat is wat de lezer wil."NRC Handelsblad. Naast schrijven speelt Nico gitaar en dat verwoord zich in een eigen band, The Hank Five.

img_6112_copy.jpg

Leon Verdonschot is journalist, presentator, schrijver, radiomaker en columnist. Leon schrijft onder meer voor de bladen Revu, Volkskrant Magazine, Propria Cures en De Groene Amsterdammer. Verder presenteert hij op Kink FM het programma Oeverloos, waarin hij iedere week een muzikale gast ontvangt. Hij is columnist voor onder meer Revu en programmamaker voor de Limburgse televisiezender L1 en de VPRO. In augustus 2009 verscheen zijn debuutroman, Denvis, een rockroman. Ook Leon heeft een voorliefde voor muziek en podium. Zo stond Leon twee jaar achter elkaar op het theaterfestival De Parade o.a. samen met Denvis en presenteert hij diverse televisie programma's.

img_6180_copy.jpg

img_6200_copy.jpg

img_6207_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.