Een vleugel voor Fermate

Zwolle – Dankzij een gift van 3500 euro van de Gasthuizen, waarvoor een vleugel is aangeschaft, is het mogelijk om nog meer concerten, uitvoeringen en andere optredens te verzorgen. Dit is niet alleen bedoeld voor bewoners en bezoekers van Fermate, maar ook voor de (muziek)wijk Holtenbroek. De avond, met als thema ‘Kunst Verbindt’, is een gezamenlijk project van Driezorg en Eleos (centrum voor dagbesteding). Het thema is een combinatie van beeldende kunst en muziek.

vleugel_fermate_3179-2.jpg
Foto’s: Ron van Toorenenburg 

Firma De Graaf Muziek, leverancier van de vleugel, gaf tijdens deze avond een korte instructie van het instrument. Onder leiding van muziektherapeute Rinske Oldenhuis was er een optreden van een stemmenorkest, dat was samengesteld uit bewoners en bezoekers van Fermate, aangevuld met familieleden van Eleos-deelnemers. Op deze manier werd het thema concreet gemaakt; kunst kan echt verbinden.

vleugel_fermate_3189-2.jpg

 

Na de officiële onthulling van de vleugel door Hilly van den Hof en Jeanne Hasselt (beiden bestuurslid van De Gasthuizen), Jenny Mannes (locatiemanager Fermate) en Tjitske Landsman (manager Eleos), speelde de Russische pianiste Galina Ryakhovskaya diverse stukken van onder andere Beethoven, Chopin en Satie. Onder het genot van een hapje en drankje kregen de ruim 110 aanwezigen hierna een rondleiding en bezochten zij de expositie van deelnemers van Eleos.

Artikel delen: