Ierse Elfenkoning op Verhalenboot

Zwolle – Als je een Leprechaun, een Ierse Elf, te pakken krijgt mag je drie wensen doen. Goud? Geluk? Je zegt het maar. Woensdag 19 oktober vertelt de Engelse Ronnie Stafford op De Verhalenboot in Zwolle of de oude huisbewaarder Darby de Elfenkoning inderdaad te slim af is. Ook: verhalende liedjes van Henk Huisstede. Alles voor volwassenen. Aanvang: 20.30 uur. Gratis entree. Reserveren niet nodig.

Zoals elk jaar, houdt Verteltheater De Verhalenboot ook dit seizoen weer een serie Open Vertelpodia. Uitprobeerpodium voor verhalenvertellers in ontwikkeling. Voor muzikanten met een verhaal en voor dichters met podiumaspiraties. Luisteraars wordend verrast met verrassende pareltjes! Ronnie Stafford try out zijn elfenvoorstelling. Henk Huisstede komt met nieuwe liedjes en de verhalenvertellers Greet Woortmeijer en Sandra Nijhoff, studenten van de op De Verhalenboot gevestigde Vertelacademie, proberen hun nieuwe vertellingen uit.

The Great Adversary, heet de voorstelling die Ronnie Stafford gaat tryouten op De Verhalenboot woensdag 19 oktober. ‘De grote tegenstander’ dus. Het slaat op de vijfduizend jaar oude Elfenkoning van de Leprechauns. Ronnie Stafford vertelt over de stoute trucs van deze elfen. Als je er één weet te pakken, zo gaat de eeuwenoude legende, mag je drie wensen doen. Maar meestal zijn ze je te slim af. Ook de ouder wordende huisbewaarder Darby probeert het, keer op keer. Zal het deze keer lukken om de 5000-jarige Elfenkoning zijn goudschat af te pikken? Avontuurlijke Ierse vertelling, met humor en een tikkeltje duisternis, in het Engels. Ronnie Stafford vertelt al vele jaren en woont sinds lange tijd in Nederland. Wanneer hij niet bezig is met het ‘Blarney’ (zijn verhalenvertellen) dan geeft hij Engelse les aan Nederlandse kinderen en volwassenen. Maar ook daar gebruikt hij altijd verhalen! Want verhalen zijn de beste leermeesters.

Meer info: www.deverhalenboot.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.