Berkum wint maar net tegen VVOG

Zwolle –  VV Berkum heeft op eigen terrein tegen VVOG een 2-1 overwinning geboekt en mocht met dat resultaat de handen dichtknijpen. De thuisclub domineerde de eerste helft maar gaf daarna het heft volledig uit handen en mocht blij zijn met de eerste thuisoverwinning omdat VVOG in het tweede bedrijf de meeste kansen verprutste.

vvog_1b.jpg

“We hebben in de eerste helft uitstekend gevoetbald en hadden toen zeker meer dan twee keer moeten scoren. Na rust waren we veel te onrustig, raakten we veel te vaak de bal kwijt en liepen we eigenlijk achter de feiten aan. Toen hebben we het gewoon niet goed gedaan,” liet Berkum-coach Roeland ten Berge weten. VVOG-trainer Wim Kroes was het daar mee eens. “In de eerste helft hebben we het als team af laten weten, toen liepen onze jongens achteruit, met angst in de broek. Maar in de tweede helft hebben we vergeten het af te maken.”

vvog_6a.jpg

Berkum, dat startte met de 18-jarige spits Youp Kok als vervanger van de opnieuw geblesseerde Chris van der Meulen, opende rommelig en kwam na krap 10 minuten goed weg toen VVOG Zwols balverlies leek af te gaan straffen. Kees Dorgelo voorkwam dat ten koste van een overtreding en mocht niet mopperen toen hij slechts een gele kaart ontving voor dat vergrijp. Daarna was het echter Berkum dat het spel maakte en dat zorgde voor de nodige kansen, die echter nog niet konden worden benut. In de 25e minuut leek Berkum een penalty te hebben verdiend toen Kassim Bizimana onderuit werd gehaald maar scheidsrechter Dijkstra oordeelde dat die overtreding nét buiten het strafschopgebied was begaan. Dat betekende echter uitstel van executie voor VVOG want de vrije trap van Dirk Muis belandde achter de grabbelende Harderwijkse keeper Reinier Romkes: 1-0.

vvog_7.jpg

Tien minuten later werd die voorsprong naar 2-0 uitgebreid toen de doorgebroken back Dennis Horstman de bal afleverde bij Kassim Bizimana die nu, na een aantal gemiste kansen, wél raak wist te schieten. Berkum bleef daarna het spel maken al kwam de thuisclub net voor rust goed weg toen de bal na een VVOG-corner door Jeffrey Pohowainjaan van de doellijn werd gehaald. In blessuretijd ging een kansrijke inzet van Jesper Beunk nog naast zodat een grotere Zwolse voorsprong uitbleef.

vvog_8a.jpg

Zoals al eerder dit seizoen was vertoond leek het in de tweede helft of er een ander Berkum op het veld was gekomen. VVOG zette flink druk, de Zwollenaren leden veel balverlies en kwamen bij corners en vrije trappen vaak in de problemen. De ingevallen spits Rocco Keizer en Farouk Djemili misten in eerste instantie nog riante kansen maar in de 67e minuut was het alsnog raak toen Keizer uit een vrije trap werd aangespeeld en hij Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis kansloos liet: 2-1. Daarna werd het billen knijpen voor de thuisclub die een kwartier voor tijd goed wegkwam toen een kopbal van Keizer, na een pass van de uitstekende vleugelspits Jeremy de Graaf, onbereikbaar voor doelman Bouwhuis op de lat belandde. Ook daarna, ondanks zes minuten blessuretijd, wist VVOG het Zwolse doel niet meer te vinden.

vvog_12a.jpg

Na deze zwaar bevochten en gezien de tweede helft fortuinlijke thuiswinst speelt Berkum aanstaande zaterdag thuis tegen zondagderdeklasser VV Heerde in de eerste ronde van de Districtsbeker Oost. Daarna volgt op woensdagavond 26 oktober de kraker in Almelo als Berkum in de derde ronde van de “grote” KNVB-beker op bezoek gaat bij eredivisionist Heracles.

Berkum-VVOG, 15 oktober 2011
Eindstand: 2-1 (2-0)
Doelpuntenmakers: 22. Dirk Muis (1-0), 35. Kassim Bizimana (2-0), 67. Rocco Keizer (2-1)
Gele kaarten: Kees Dorgelo, Jesper Beunk, Piet de Jong (Berkum), Terence ten Brink (VVOG)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Felix Hermsen (83. Piet de Jong), Jesper Beunk, Frank Hoolsema (76. Rik Jan de Groot), Marc van der Meulen, Kassim Bizimana, Youp Kok (89. Roy Supèr)
Opstelling VVOG: Reinier Romkes, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Dennis van Vuuren, Niels Nijveld, Tim Brockhoff (81. Sam Doeve), Terence ten Brink, Dominique Denzel (46. Rocco Keizer), Farouk Djemili (76. Hein Kort), Dada Bugera, Jeremy de Graaf

Door Theo Kölker

Artikel delen: