WVF pakt zwaar bevochten overwinning

Zwolle – Zaterdagmiddag wist, onder een stralend oktober zonnetje, WVF bij de gastheren DOS”37 op sportpark “Het Midden” in Vriezenveen 3 punten aan het totaal toe te voegen. Na aanvankelijk enkele aftastende handelingen van beide teams was de vrije trap van Richard Bouwmeester, die rakelings naast het doel vloog, een voorbode van een leuke eerste helft, waarbij Mike ter Wiele voor het eerst dit seizoen in de basis onder de lat stond.

WVF beet van zich af door prima aanvalsspel en wist zich geregeld kansen te scheppen. De Vriezenveners hadden de 2 voorgaande wedstrijden gewonnen en zich deze wedstrijd misschien iets te gemakkelijk voorgesteld. WVF voerde de boventoon en kwam tot de beste kansen. De DOS-spelers schroomden niet om regelmatig fysiek in te grijpen en scheidsrechter S. Aalders greep voor hen 4 keer naar de gele kaart. WVF-ers Robert Jan Stals en (onnodig)Saba Gwedelidze ontvingen dezelfde prent van hem vanmiddag.

Helaas bleken de kansen vanmiddag moeilijk te verzilveren door de mannen van WVF, anders had er met de rust al een ruime voorsprong op het scorebord kunnen staan. Goede vrije trappen en steekpassjes resulteerden te vaak net niet in een doelpunt. Björn Rellum wist een bij hen eindigende combinatie tussen Richard en Timon net niet te verzilveren. Genoemde Timon Beimers wenste  zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Nadat een kopbal van hem uit een vrije trap van Jakko Slot rakelings het doel miste, wist hij in de 40e minuut wel het doel te vinden door een prachtige voorzet van Richard Bouwmeester beheerst binnen te schuiven 0-1 en zeker verdiend als ruststand. Mike te Wiele hoefde slechts sporadisch echt in aktie te komen.

Het tweede bedrijf leek lastig te worden doordat de eerste 10 minuten vol gas werd gegeven door de Vriezenveners. Mike onderscheidde zich direct door een kopbal te pareren. Enkele schoten “keek” hij naast het doel. WVF liet zich niet van wijs brengen en zette daarna het spel weer meer naar haar hand en werd gevaarlijk door 3 corners achter elkaar. Jakko Slot kogelde een bal net naast het doel, nadat de opbouw van DOS werd onderbroken. Jeroen van Brummen, met zijn grote loopvermogen, werd teruggefloten na een pass van Timon Beimers.

De frustraties slopen geleidelijk in het spel van de geel/zwarten en dit leidde tot behoorlijke aanslagen op de benen van hun tegenstanders. René Dorgelo kwam voor Björn Rellum in het veld. Mike te Wiele pakte nog een kopbal uit een corner met flair uit de lucht. Saba lag plotseling op de grond maar er werd doorgevoetbald. De grensrechter kon dit onrecht even niet de baas en speelde even de rol van voetballer door de bal weg te schieten. Voor het vervolg nam Peter Dwars de vlag over.

WVF hield daarna gelukkig het beste van het spel en wist de meeste kansen te scheppen. Door pech of doordat akties net te ver werden doorgevoerd werd de rustgevende tweede treffer echter niet meer gescoord. Door de vele onderbrekingen telde leidsman Aalders vele minuten bij. Het eindsignaal werd door spelers en meegereisde supporters met gejuich begroet. Trainer Jan Jaap Kooistra had vooral in de eerste helft een goed voetballende ploeg gezien. Verder was de instelling van alle spelers een compliment waard en hadden ze zich ook niet of nauwelijks laten provoceren. Volgende week geen competitie en dan moet WVF de 29e thuis tegen SDVB Barneveld.

Verslag: Bert Kamerman

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.