Basketballers Be Quick ongeslagen koploper

Harderwijk – Afgelopen zaterdag 15 oktober traden de basketballers van Be Quick heren 1 aan tegen Rebound ‘ 73 uit Harderwijk. De Zwollenaren hadden eerder dit seizoen al gewonnen van deze ploeg maar moesten het nu stellen zonder enkele vaste krachten. Desondanks kon de ploeg wel beschikken over invallers Ten Berge, Blaakmeer en den Hooglander.

cid_3c737ea3-7373-459e-b93d-bc53ad6665ee.jpg
Foto: J.P. Jansen

In de wedstrijd begon Be Quick scherp, al snel werd er een 2-12 voorsprong gepakt, maar de thuisploeg bleef toch redelijk bij. Het eerste kwart werd dan ook met een 12-24 voorsprong afgesloten

In de tweede periode ging coach Jackson gebruik maken van invallers Ten Berge en Den Hooglander, maar ondanks de goede invalbeurten lieten juist de vaste krachten van Be Quick het op dat moment afweten. Hierdoor kwamen de Harderwijkers weer dichterbij tot zelfs 30-34. Gelukkig voor de Zwollenaren werd het verschil weer iets groter door twee driepunters van forwards Post en Veldman vlak voor rust. (30-41) Na rust liep Be Quick eindelijk weg. Punt na punt werd de voorsprong groter met een hoofdrol voor center Ahmed Mahmoud. De Be Quicker was in de tweede helft heer en meester onder het bord en werd met 22punten dan ook verdiend topscoorder van de avond. Ook forward Veldink speelde een puike pot basketbal en strooide met assists alsof het pepernoten waren. Be Quick had zich dus hervonden na een matige eerste helft. In het laatste kwart was Rebound moegestreden en moest het toezien hoe de ploeg uit Zwolle met een 2-17 run bijna de honderd punten ging naderen. De eindstand werd bepaald door forward Uitterdijk. (62-96) Be Quick is wederom koploper op de ranglijst, en door verlies van concurrenten WSV en GS Stars als enige nog ongeslagen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.