Be Quick verliest maar ziet pluspunten

Zwolle – Vóór de wedstrijd werd kampioenskandidaat FC Zutphen duidelijk sterker geacht dan Be Quick, tijdens de wedstrijd was dat bijna niet zichtbaar. Be Quick verloor nipt, maar putte hoop uit het wedstrijdverloop.

Be Quick begint degelijk aan de wedstrijd, desondanks is het Mark Bloemendaal die namens FC Zutphen dé kans krijgt om de score in de wedstrijd te openen. Maar roodzwart komt goed weg. Bloemendaal komt met de bal niet voorbij Jos de Gram. In de 24e minuut komt Be Quick dicht bij een doelpunt als Sander Bolt een vrije trap op de lat schiet, maar ook dat feest gaat niet door. In de 26e minuut is het oud-Be Quicker Hans Nijland die de ban breekt voor de bezoekers. Bedoeld of onbedoeld maar Nijland kopt de bal uit een vrije trap over Jos de Gram: 0-1.

In het tweede kwart countert Zutphen een paar keer gevaarlijk, maar Jos de Gram staat zijn mannetje. Een verkeerde inschatting van Thomas van den Berg leidt in de 41e minuut dan toch de 0-2 in. Hakim Ezafzafi speelt de situatie goed uit en schuift de bal in het lege doel. Op slag van rust is Daan Boonman nog eens dicht bij de 0-3, maar de De Gram staat op zijn plek.

Be Quick komt goed de kleedkamer uit. Het toont agressie en wordt snel beloond. Een goed oplettende Joram Hendriks tikt de bal van dichtbij in het doel: 1-2 (47e minuut). De tweede helft gaat dan min of meer gelijk op. Bij Be Quick zorgt de ingevallen Shimeri voor dreiging. De ploeg heeft dan pech als Frank Oosterhof in de loop van de tweede helft de paal raakt. FC Zutphen krijgt echter ook nog kansen om iets aan de score te doen. In de 90e minuut weten de bezoekers de bal nog eens op de paal te schieten, maar daar blijft het dan ook bij. Voor Be Quick gaat de partij helaas verloren.

Bij Be Quick maakte in de tweede helft Jochem Aberson zijn debuut. Na een aantal jaren van relatieve passiviteit wil Aberson zich weer in de edele voetbalsport bekwamen en hij doet dat bij Be Quick. Aberson is binnen de selectie geen totale onbekende. Hij deelt een verleden bij ZAC met diverse andere selectiespelers. Aberson over de wedstrijd van vanmiddag: “Ik vond dat we wel goed speelden. We stonden goed, hoewel het na de 0-1 wel even moeilijk werd. Dan worden we toch door onze keeper in de wedstrijd gehouden. Na de rust komen we goed terug. Helaas zat de gelijkmaker er niet meer in, maar ik vond het wel een verdienstelijke wedstrijd.”

Opstelling Be Quick: De Gram, Eerden (61. Teensma), Jordy Hendriks, Joram Hendriks, Horstman, Van den Berg, Bolt, Oosterhof, Nijburg (70. Aberson), Buimer, Saadan (46. Shimeri)

Be Quick speelt op 29 oktober uit tegen DZC in Doetinchem en zal dan weer eens drie punten aan het totaal moeten toevoegen.

Door Gerco Grevers

Artikel delen: