Squash Zwolle trekt teams terug

Squash Zwolle haalt per direct alle teams uit de competitie. Aanleiding is een conflict van de club met de Squash Bond Nederland (SBN). Zwolle voelt zich benadeeld door een reeks uitspraken van de tuchtcommissie.

Zowel het mannen- als vrouwenteam van Zwolle, beide spelend in de eredivisie, is dinsdag niet afgereisd voor het duel in en met Almere. Ook zullen de teams de laatste speelronde niet in actie komen en is het lidmaatschap voor volgend seizoen opgezegd. Zwolle is de succesvolste club van de laatste jaren. Vanaf 2000 werden liefst vier landstitels gewonnen en twee keer de beker veroverd.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Al gevonden 🙂 De kern van het conflict is de strijd in de eerste divisie tussen het tweede team van Zwolle en Centre Court uit Wijk bij Duurstede. Het eerste mannenteam van Zwolle degradeert dit seizoen uit de eredivisie, daarom zet de club alles op alles om het tweede team te laten promoveren.

    Op die promotie aast ook Centre Court en volgens Zwolle besluit de tuchtcommissie bij geschillen tussen de twee clubs steeds in het voordeel van de concurrent. Zo moet Zwolle bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Centre Court overspelen, terwijl de club uit Wijk bij Duurstede in eerste instantie niet was komen opdagen.


    ⚠️ Meld

Reageer