Het weer: zonnige opmaat naar grijze dagen

Zwolle – Maandagmorgen lost de aanwezige bewolking, nevel en ook mist maar langzaam op. In een groot deel van het land zal het dan ook grijs aandoen. In de middag breekt de zon wat vaker door. Met een matige, aan zee vrij krachtige zuidwestenwind wordt warmere lucht aangevoerd.

vroeg_in_de_morgen_brinkhoekweg_30092011_5949_470.jpg

Vroeg in de ochtend aan de Brinkhoekweg

De middagtemperatuur ligt beduidend hoger dan vandaag: het wordt 14 graden in het noordoosten tot 17 in het zuidwesten en zuiden.In de avond zijn er in het zuiden en zuidoosten tijdelijk opklaringen, maar in de nacht naar dinsdag raakt het overal bewolkt en neemt in het westen de kans op regen toe. De minima komen uit rond 8 graden.

Dinsdag trekt in de ochtend een koufront over het land en gaat het overal regenen. Na de passage van het front zijn er flinke opklaringen, maar later in de middag volgen opnieuw enkele buien. De westen- tot zuidwestenwind waait aan zee stevig door en is daar vrij krachtig tot lokaal hard, windkracht 5-7. De middagtemperatuur ligt rond 13 graden.

Woensdag houdt de buiigheid aan, maar is er tussen de buien door ook wat ruimte voor zon. Met 12 graden is het net iets frisser. De dagen daarna blijft het wisselvallig najaarsweer met van tijd tot tijd buien en een middagtemperatuur van gemiddeld 12 graden.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Goeiemorgen. 'T is daar idd ook hartstikke mooi Hans! Sprekende plaat en treffende beschrijving…zoals uit meerdere bronnen vernomen: "Het weer: zonnige opmaat naar grijze dagen".

Reageer