Gitaarfestival Zwolle gaat in gesprek met publiek

Zwolle – Op 28 oktober aanstaande organiseert het Internationaal Gitaarfestival Zwolle het enige concert van de festivaleditie 2011; een concert door prijswinnaar Florian Moritz. Florian won in 2008 het concours van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle en was eerder op het festival te beluisteren in 2009 toen hij onder leiding van de legendarische gitarist/componist dirigent Leo Brouwer het Concerto de Toronto vertolkte. Het concert begint om 20:15 en is in de Statenzaal van de Bibliotheek van Zwolle aan de Diezerstraat 80, en is vrij toegankelijk.

Met het concert wil Stichting Gitaarweken Zwolle het gesprek aangaan met het publiek. Dit jaar kan, in verband met de landelijke bezuinigingen op cultuur, een groot deel van de activiteiten geen doorgang vinden, maar de festivalleiding is zeer gemotiveerd en vastbesloten om dit werkelijk bijzondere evenement voort te zetten. Er zullen creatieve oplossingen moeten worden gevonden. Het publiek wordt gevraagd mee te denken, en elke rechtgeaarde muziekliefhebber wordt van harte uitgenodigd na het concert van Florian Moritz met de leden van de organisatie in gesprek te gaan, onder het genot van een drankje.

Het festival heeft een grote landelijke uitstraling; de afgelopen jaren kwam met het evenement de absolute wereldtop binnen handbereik, waarmee het een unieke plaats inneemt in Nederland. Dat geldt niet alleen voor de kwaliteit van de artiesten, maar ook voor de vernieuwende inhoud van de eigen producties en de programmering.

Inmiddels reist vijfenzestig procent van het publiek meer dan tachtig kilometer voor een bezoek aan één of meer van de concerten tijdens het festival! De kwaliteit wordt door datzelfde publiek gemiddeld beoordeeld met een negen. In de activiteiten worden alle denkbare niveaus met elkaar in aanraking gebracht. Het publiek, de amateurwereld en artiesten van lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau ontmoeten elkaar.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.