Culinair genieten voor het goede doel

Zwolle – De organisatie van Zwolle Culinair heeft Unicef verkozen tot het goede doel van de 8e editie van dit culinaire evenement. In het weekend van 21 tot en met 23 oktober is het Deltion College wederom het decor voor lekkere hapjes en drankjes, gepresenteerd door diverse restaurants uit Zwolle en omgeving. Unicef zal tijdens Zwolle Culinair o.a. de garderobe bemannen, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan het werk van Unicef.

cid_3ea8676a941c4c5e89bd91d990c230c5ank02f529de784.jpg

De link tussen Zwolle Culinair en Unicef is snel gemaakt. Gezond voedsel voor ieder kind is immers een van de rechten waar Unicef zich hard voor maakt. Tijdens Zwolle Culinair zullen diverse restaurants hun culinaire kunsten vertonen. De bezoekers kunnen voor een gering bedrag van al dit lekkers genieten. Unicef vraagt tijdens Zwolle Culinair eveneens een gering bedrag: 1 euro voor het ophangen van een jas. De opbrengst hiervan zal geheel ten goede komen aan Unicef. Daarnaast is Unicef met een stand aanwezig om informatie te verstrekken over haar werk voor kinderen wereldwijd.

Unicef is erg blij met deze samenwerking. Zwolle Culinair biedt Unicef de kans om haar werk onder de aandacht te brengen bij duizenden bezoekers. En fondsen te werven, zodat Unicef nog meer kinderen wereldwijd kan beschermen tegen ondervoeding.

Unicef is het kinderfonds van de Verenigde Naties. In meer dan 160 landen is Unicef actief in het opkomen voor de rechten van de kinderen. Gezond voedsel is een van de rechten van het kind waar Unicef zich hard voor maakt. Voor meer informatie: www.unicef.nl  en www.zwolleculinair.nl

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik wil geen afbreuk doen aan het initiatief. Alles wat bijdraagt om de honger de wereld uit te helpen moeten we toejuichen, zeker als het om kinderen gaat. Maar om nou te gaan eten tegen de ondervoeding in de wereld, vind ik op zijn zachtst gezegd erg dubbel. Ik zou dan liever het geld dat ik zou verteren op dit evenement rechtstreeks overmaken op rekening van Unicef.

Reageer