Speelsters Nederlands vrouwenelftal “naar school”

Zwolle –  De Zwolse basisschool OBS de Campherbeek keeg maandagmiddag 17 oktober hoog bezoek. Niemand minder dan Sylvia Smit en Sherida Spitse, beide speelsters van het Nederlands vrouwenelftal, brachten een bezoek aan de basisschool.

17-10-2011_nederl._damesvoetbaltheam_obs_decampherbeek_1.jpg

Samen met Oranje mascotte Dutchy gingen de speelsters de klassen rond om handtekeningen uit te delen en kinderen op deze manier kennis te laten maken met het Nederlands vrouwenelftal. Op 27 oktober spelen de ‘Oranje Leeuwinnen’ in het FC Zwolle Stadion een belangrijke EK kwalificatiewedstrijd tegen Engeland.

17-10-2011_nederl._damesvoetbaltheam_obs_decampherbeek_2.jpg

17-10-2011_nederl._damesvoetbaltheam_obs_decampherbeek_3.jpg

17-10-2011_nederl._damesvoetbaltheam_obs_decampherbeek_4.jpg

Het is voor het eerst dat we nu als Oranje-speelsters een bezoek brengen aan een school. We zijn de klassen langs gegaan en hopelijk hebben we veel kinderen kunnen enthousiasmeren om ons te komen aanmoedigen bij onze wedstrijd tegen Engeland.” Jorien Griffioen, plaatsvervangend directeur van OBS de Campherbeek, is verheugd over de komst van de internationals. “Voetbal leeft hier behoorlijk, we doen elk jaar met flink wat teams mee aan het Schoolvoetbaltoernooi, en daar zitten altijd een aantal meidenteams bij. De speelsters hebben dan ook veel handtekeningen moeten uitdelen.

17-10-2011_nederl._damesvoetbaltheam_obs_decampherbeek_6.jpg

Smit kijkt uit naar de wedstrijd tegen Engeland. “Dat is toch een beetje dé wedstrijd. Als we van Engeland weten te winnen, zetten we een grote stap richting kwalificatie voor het EK. Maar eerst wacht nog Kroatië, daar moeten we sowieso drie punten pakken.” Het Nederlands vrouwenelftal speelt op 22 oktober uit tegen Kroatië, vijf dagen later volgt de thuiswedstrijd tegen Engeland.

17-10-2011_nederl._damesvoetbaltheam_obs_decampherbeek_5.jpg

Artikel delen: